Húsvéti mazsolás kenyér

Húsvéti mazsolás kenyér.

HOZZÁVALÓK 0,5 kg liszt  8 dkg Kristálycukor  10 dkg olvasztott vaj  1 csipet só  25 g élesztő  1 db tojás  2,5 dl tej  1 ek citromhéj 1 0 dkg mandulaszilánk  10 dkg mazsola  1 db tojás sárgája

ELKÉSZÍTÉS A liszthez adjuk a cukrot, olvasztott vajat, csipet sót, rámorzsoljuk az élesztőt, a tojást és a langyos tejjel összedolgozzuk. Letakarva duplájára kelesztjük, majd belegyúrjuk a mandulát és a mazsolát. Két kisebb vagy egy nagyobb kerek formára alakítjuk, késsel kereszt irányban bemetszést készítünk és tojás sárgájával lekenjük. A nagyobb kenyeret 70 percig, a kisebbeket 45-50 percig sütjük. Ha nagyon pirulna, borítsunk rá alufóliát.

( forrás koronascukor oldala )