Húsvéti mazsolás kenyér.
HOZZÁVALÓK 0,5 kg liszt 8 dkg Kristálycukor 10 dkg olvasztott vaj 1 csipet só 25 g élesztő 1 db tojás 2,5 dl tej 1 ek citromhéj 1 0 dkg mandulaszilánk 10 dkg mazsola 1 db tojás sárgája
ELKÉSZÍTÉS A liszthez adjuk a cukrot, olvasztott vajat, csipet sót, rámorzsoljuk az élesztőt, a tojást és a langyos tejjel összedolgozzuk. Letakarva duplájára kelesztjük, majd belegyúrjuk a mandulát és a mazsolát. Két kisebb vagy egy nagyobb kerek formára alakítjuk, késsel kereszt irányban bemetszést készítünk és tojás sárgájával lekenjük. A nagyobb kenyeret 70 percig, a kisebbeket 45-50 percig sütjük. Ha nagyon pirulna, borítsunk rá alufóliát.
( forrás koronascukor oldala )