https://koronavirus.gov.hu/

250-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1916 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 17 krónikus beteg. Ezzel 189 főre emelkedett az elhunytak száma, 250-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 784 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 61-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

 

https://koronavirus.gov.hu/terkepek/fertozottek

Az operatív törzs szombati tájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos azt mondta, hogy minden forgatókönyvre fel kell készülni, de a mostani számok még mindig nem árulkodnak a megbetegedések robbanásszerű növekedéséről.

Megismételte, hogy a fertőzöttek valós számát a hivatalos adatok természetesen nem tükrözik, de az biztos, hogy 829 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, hatvanan vannak lélegeztetőgépen. A kórházba kerülők mindegyikének súlyos tünetei vannak, az intézményekben ápoltak számát érintő emelkedő tendencia pedig fokozott óvatosságra kell intsen mindenkit.

 

21 főre nőtt a Pesti úti idősotthon elhunytjainak száma is. Az országos tisztifőorvos ezzel kapcsolatban elmondta, hogy országszerte zajlik a hétvégén is az a kiterjedt járványügyi vizsgálat, amelyet az idősotthonokban kezdtek a hét elején. Már 18 olyan szociális intézményről tudnak, ahol vannak fertőzések. 

Fotó: Huszti István

Csak közösen tehetünk a járvány lassításáért!