https://koronavirus.gov.hu/

2583 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

 

Ápolók dolgoznak egy koronavírussal fertőzött beteg mellett.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2583 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 idős krónikus beteg. Ezzel 280 főre emelkedett az elhunytak száma, 498-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 931 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 52-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

A mintavételek száma  65 625. Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1286 ember) és Pest megyében (352) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (263) KomáromEsztergom megye (87) Csongrád megye (86) Győr-Moson-Sopron megye (76), és Zala megye(65). Békés és Vas megyében van a legkevesebb fertőzött (14) Magyarországon.

koronavirus.gov.hu/terkepek/fertozottek

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjük a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

 

Csak közösen tehetünk a járvány lassításáért!

( Forrás : koronavirus.gov.hu )

( Kiemelt kép: koronavirus.gov.hu )