https://koronavirus.gov.hu/

2649 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

 

Fotó : MTI

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2649 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt újabb 11 idős krónikus beteg. Ezzel 291 főre emelkedett az elhunytak száma, 516-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 976 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 49-en vannak lélegeztetőgépen.

A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

A mintavételek száma 67 172  . Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1305 ember) és Pest megyében (358) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (265) Komárom–Esztergom megye (92) Csongrád megye (89) és Zala megye(89) Győr-Moson-Sopron megye (77),   Békés és Vas megyében van a legkevesebb fertőzött (14) Magyarországon.

 

koronavirus.gov.hu/terkepek/fertozottek

Ahogy az  eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Az idős otthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjük a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.

Csak közösen tehetünk a járvány lassításáért!

( Forrás : koronavirus.gov.hu )

( Kiemelt kép: koronavirus.gov.hu )