Koronavírussal kapcsolatos vasúti változások-MÁV

Koronavírussal kapcsolatos vasúti változások

www.mavcsoport.hu

A MÁV a következőket kéri az utasoktól!

www.mavcsoport.hu

Egészségügyi dolgozók díjmentes utazása

2020. március 27-től valamennyi egészségügyi dolgozónak díjmentes utazást biztosítunk bármely kocsiosztályon a koronavírus-járvány idejére a munkájuk támogatása, a járványügyi feladatok ellátása érdekében. A díjmentesség a felárakra (gyorsvonati pótjegy, helyjegy, IC pót- és helyjegy) is vonatkozik, díjmentes menetjegyet és felárat nem kell váltani. IC-pót és helyjegyköteles, helyjegyköteles vonat igénybevétele esetén, csak a szabadon maradt ülőhelyeket foglalhatják el.

Az egészségügyi dolgozók a helyközi közlekedésben a korlátlan díjmentes utazási jogosultságukat az alábbi okmányok felmutatásával igazolhatják:

1)      az egészségügyi szolgáltató vagy fenntartó által – a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről szóló 85/2007. (IV.25.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 7. §-a alapján a tavalyi 2019/20. évre vagy 2020/21. idei évre kiállított – évi 12 alkalmas „Utazási utalvány”(függetlenül az utalványban lévő szabad bélyegzési helyek számától), valamint személyi igazolvány és lakcímkártya vagy;

2)      amennyiben a dolgozó utazási utalvánnyal nem rendelkezik, az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény szerinti egészségügyi szolgáltató vagy fenntartó által kiállított igazolás vagy;

3)      az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító (az egészségügyi szakképesítéssel rendelkező személyek részére a működési nyilvántartásba vételüket követően kiállított) hatósági igazolvány.

( Forrás :www.mavcsoport.hu)