https://koronavirus.gov.hu/

3111 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3111 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 10 krónikus beteg. Ezzel 373 főre emelkedett az elhunytak száma, 759-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Az aktív fertőzöttek száma 1979 fő. 

Az aktív fertőzöttek 63%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 51%-a budapesti vagy Pest megyei.964 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 50-en vannak lélegeztetőgépen.

A Pesti úti idősotthonban 40-re nőtt az elhunytak száma, 296 lakó és 26 dolgozó fertőzött.

Forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ

Az időseket továbbra is arra kérjük, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra látogassák. 

A mintavételek száma 86 743. Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1528 ) és Pest megyében (410) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (310) Komárom–Esztergom megye (148)  Zala megye (140)  Csongrád megye (101) és Győr-Moson-Sopron megye (81), Vas megyében van a legkevesebb fertőzött (14) Magyarországon.

koronavirus.gov.hu/terkepek/fertozottek

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Az idős otthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjük a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.

Csak közösen tehetünk a járvány lassításáért!

( Forrás : koronavirus.gov.hu )

( Kiemelt kép: koronavirus.gov.hu )