Vas megyei szűrővizsgálatok pontos időpontjai!

Magyarország négy, orvos-egészségtudományi képzést folytató egyeteme – a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem – a Központi Statisztikai Hivatallal együttműködve folytatja a H-UNCOVER klinikai vizsgálatot.

Tájékoztatjuk a szűrővizsgálatra behívott lakosokat, hogy az alábbi helyszíneken és időpontokban vehető igénybe a szűrővizsgálat:

Helyszín: Agora Művelődési és Sportház Szombathely

9700 Szombathely, Március 15 tér 5.

Időpont: 2020. május 11-12-13-14. hétfő-kedd-szerda-csütörtök (10-15 óra között)

Helyszín: Markusovszky Egyetemi Oktató Kórház Celldömölki Kórháza

9500 Celldömölk Nagy Sándor Tér 2.

Időpont: 2020. május 11-12. hétfő-kedd (9-15 óra között)

Helyszín: Szent László Kórház Sárvár

9600 Sárvár Rákóczi u 30.

Időpont: 2020. május 13-14. szerda-csütörtök (9-15 óra között)ö

t)Miért van szükség erre a kutatásra?

Az új típusú koronavírus-járvány rövid idő alatt világméretűvé vált, alapvetően változtatta meg mindannyiunk életét. Az orvosképző egyetemek május 1. és 14. között kérdőíves felméréssel támogatott szűrővizsgálatokat végeznek reprezentatív mintán. A kutatás célja pontos információt szerezni a koronavírus-fertőzés elterjedtségéről keresztmetszeti képen. Az év folyamán többször is elvégzendő szűrővizsgálat a járvány, a fertőzések dinamikájáról is értékes információkat biztosít. A levett mintákból PCR vizsgálatokkal megállapítjuk a vírus esetleges jelenlétét a szervezetben, illetve további vizsgálatokkal az immunrendszer válaszáról is kaphatunk információkat, melyek összességében az ország átfertőzöttségéről adnak képet.

A tudományos adatok létfontosságúak a járvány sikeres leküzdésében, az egészségügyi ellátórendszerünk működése során és a megalapozott döntések meghozatalában is.

Köszönjük, hogy segít a vírus elleni küzdelemben és önkéntes részvételével támogatja a járvány leküzdését, a vírus elleni kutatásokat, védi családját és környezetét!

A közleményt változtatás nélkül közöljük!