Kiss- Lukács Balázs Thai masszázsszalonja a Népjóléti Szolgálat munkatársainak felajánlott ingyenesen félórai kezelést.

Kiss- Lukács Balázs Thai masszázsszalonja a Népjóléti Szolgálat munkatársainak felajánlott ingyenesen félórai kezelést.

Mielőtt Nagy Zoltán igazgatónak átadta a kezelések jegyeit, Balázs röviden beszélt a történetéről, hogy jobban megérthető legyen.

A Népi hagyomány Jivaka Kumár Bhaccat, Budha orvosát tartja a thai orvoslás atyjának. A thai masszázs hatása akárcsak a kínai vagy az indiai technikák esetében, elsősorban az energiarendszer kiegyensúlyozásában rejlik. A thai masszázs célja az izmok nyújtásával, nyomásával, különböző testhelyzetek felvételével, a szabad energiaáramlás biztosítása, fájdalmak és merevségek oldása, rugalmas, hajlékony, elengedett állapot létrehozása.
Thai Masszázs Celldömölk

Mint mondotta tudja és látja, hogy a cég munkatársai az idős gondozottak ellátásában az első sorban dolgoznak a járvány idején, a megfáradt testre nagyon is ráfér egy kiadós masszázs. Balázs és Aom 2018. áprilisában kezdték itt Celldömölkön a városban, majd 2019. áprilisától vannak itt a Jufa Hotelben. Egy 2500 éves masszázs terápiát csinálnak, Aom és a kolléganője – Mable – végzik a munkát. Több pozitív visszajelzést kaptak, hiszen nagyon jó élettani hatásai vannak a masszázsnak, a thai masszázs egy erősebb intenzívebb masszázs.

Kérdésemre, hogy miként élték meg a karantén miatti zárva tartást, azt válaszolta, hogy nehéz volt, mint minden vállalkozónak, ők is nemrég kezdtek el újra dolgozni. Eztán röviden beszélt a thai masszázs alapjairól. A mai felgyorsult világban az emberek vagy ülő vagy álló munkát végeznek, és úgy látja, hogy a derék és a hátbetegség a 21. sz. népbetegsége. A cél az, hogy az emberek életvitel szerűen tudják belerakni a mindennapjaikba.

A masszőr a testen lévő meridián pontokat egy akupresszúrás módszerrel /nyomással/ stimulálja az izmokat, köztudottan a világ egyik legjobb stressz oldója.

Onnan jött amúgy az ötlete, hogy sok étterem ingyen ad ételt az egészségügyben dolgozóknak, nagyra értékeli az összefogást a járvány idején.

Ő azzal tud hozzájárulni, hogy a megfáradt testeket plusz energiával tölti fel kolleganői segítségével.

Úgy gondolta, hogy itt a városban a Népjóléti Szolgálat munkatársai többek közt azok, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy az idős ellátottak a koronavírusos járvány idején maximális figyelmet kapjanak.

(A cikk írója, fotó Sandor Giczi. )