25 év házassági ígéret megújítása motorosok előtt.

Bukits Attila és Bukits Attiláné, Burka Tímea 25 éve házasok, Tímea sági gyökerű, mindketten ragaszkodtak ehhez a helyhez.

A házassági ígéretek megújítását úgy gondolták, hogy itt Alsóságon tartják meg.

A tisztelendő úr felvette a kapcsolatot Fehér László polgármesterrel annak érdekében, hogy az esküvőt az Alsósági központ parkjában tarthassák meg. Természetesen a polgármester úr egy ilyen kérésnek nem tudott és nem is akart ellentmondani, így közterület hozzájárulást megkapta a város önkormányzatától.

Orsos tisztelendő úrral jó barátságban vannak Attilával, a tisztelendő úr is a motoros társadalom tagja, és azt szeretné , hogy a motorosok lelkésze lenne, és minden évben itt Ságon találkoznának a motorosok. Közösen csinálnának a továbbiakban motoros találkozókat, misével egybekötve. Az ezüstlakodalom Tímeának abszolút meglepetés volt, Attila szeptember óta szervezte, nagyon meghatódott a majd kétszáz motoros jelenléte miatt. 25 éve is sok motoros volt jelen az esküvőjükön, de a mai nap mindent felülmúlt. Az esketés előtt a tisztelendő úr gitáron, Mester Krisztina dallal köszöntötte a boldog párt, és családját. Az ezüstesküvő gyűrűjét Orsos tisztelendő úr megáldotta, majd megkezdődött a nem mindennapi szertartás. A 25 év együttlét a házasság sugárzó fiatalságának a jelképe, Tímea és Attila ma koszorú helyett motorok felbúgó hangját kapták meg itt Alsóságon ajándékként. Kétszáz motoros és a város elöljárói –Fehér László polgármester úr és Hencz Kornél alpolgármester úr, akik Sági borral és a város 40 évfordulójára készült emlékkönyvet adták ajándékba részükre illetve Orsos tisztelendő úr számára.

Ők ismét igennel adtak nyomatékot 25 éves együttlétüknek.  

( Giczi Sándor )