Tájékoztatás a Népjóléti Szolgálat Idős Otthonaiban történő látogatási rend változásáról!!

Június 3-án lépett hatályba Müller Cecília országos tisztifőorvos döntése a szociális intézményekre vonatkozó látogatási tilalom részleges feloldásáról, aminek értelmében már látogatók azok a szociális intézményekben, idős otthonokban élők, akik nincsenek elkülönítve koronavírus-fertőzés miatt – írja a kormányzati tájékoztató honlap.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, megkötésekkel látogathatók az intézménynek. Csak egészséges személy mehet be, a látogatást úgy kell megszervezni, hogy a látogató csak azzal a gondozottal kerüljön két méteren belüli távolságra 15 percen túl, akit meglátogat.

 A látogatásra vonatkozó szabályok betartásáért és nyilvánosságra hozataláért az intézmény vezetője a felelős. A szabályozást az intézmény honlapján, illetve a bejáratnál kifüggesztve nyilvánosságra kell hozni. Maszk viselése mellett fodrász, manikűrös, pedikűrös is fogadható. Vallási esemény is megtartható az intézményben a szociális távolságtartása biztosításával.Ha megoldható, javasolt a látogatást az intézmény kertjében, udvarán megoldani, ha ott az egyes családok/ismerősök között a két méteres távolság biztosítható.

Ha a gondozott egyágyas szobában vagy elkülönített lakrészben lakik, akkor ott történhet a látogató fogadása.

Az intézményben a lakók kaphatnak csomagot. A határozat feloldja a felvételi tilalmat is. Mostantól új gondozottat is felvehetnek a szociális intézményekbe, amennyiben rendelkezik négy napnál nem régebbi PCR-vizsgálattal végzett negatív koronavírusteszttel.

Celldömölkre vonatkozó változások!

A képen a következők lehetnek: , szöveg, amely így szól: „Tájékoztatás látogatási rend változásáról, Népjóléti Szolgálat Idősotthonai és Gondozóháza vonatkozásában Azintézményben továbbiakban hozzátartozó hogy egészséges, valamint, betartja nyilatkozik szabályokat. látogatáshoz bejelentkezés látogatás kizárólag szájmaszkban örténhet, valamint fertőtlenítéshezszükségesesz látogatás időszak valamint látogatás Azintézménybe történőbelépéskor, illetve távozáskor személyzetet értesíteni kell. cipő- illetve kézfertőtlenítés Bővebb tájékoztatás, NépjólétiSzolgálat NépjólétiSzolgálat látogatáshoz időpont génylése alábbi elérhetőségeken kérhető: Gondozóház: Celldömölk, Szalóky Sándor 1., 06-95/525-920, részlegvezető: Fiderné Éva otthona Celldömölk, Nemesdömölku 6-95/424-384 részlegvezető: Borsos Péterné Nemzeti Népegészségügy 13305- foglaltak betartása kötelező!”