Lesz celldömölki szülészet?

A kórházak működését a veszélyhelyzet alatti intézkedések szabályozzák. A jelenleg érvényben lévő intézkedések alapján a betegellátás bővítése fokozatosan zajlik mind a fekvő-, mind a járóbeteg -ellátás területén.

A celldömölki szülészet hosszú ideje szolgálja a város és a környékén élő kismamákat. A koronavírus-járvány kezdete óta átmenetileg szünetel a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás Celldömölkön. dr. Nagy Lajos, vaol.hu-nak elmondta „a kórházakat érintő központi döntéseket az Operatív Törzs hozza meg. „

A celldömölki telephelyen a Markusovszky Egyetemi Oktató Kórház több fekvőbeteg-osztályához hasonlóan a celldömölki szülészet nőgyógyászati aktív fekvőbeteg-ellátás szünetel, a betegek ellátása Szombathelyen történt és történik a vészhelyzet alatti időben. A terhesgondozás Celldömölkön folyamatosan  működik,a krónikus belgyógyászati fekvőbeteg-ellátás és a járóbeteg-szakellátások szintén a lakosság rendelkezésére állnak, a mindenkori járványügyi helyzethez megfelelően idomuló védekezési szabályok betartása mellett.

(Forrás : vaol.hu )