Vas megyében kettő beazonosított aktív fertőzött van

Eddig összesen 18 igazolt fertőzöttet azonosítottak Vas megyében.

Az aktív fertőzöttek száma a pénteki adatok szerint 478 fő, 37%-uk, budapesti. Csütörtök este viszont nyilvánosságra hozták az aktív fertőzöttek számát is megyékre bontva, akkor még 528 főt számoltak.

A legtöbb aktív fertőzött továbbra is Budapesten van, majd ezt követi Zala, Pest és Borsod megye. Négy megyében, Baranya, Somogy, Tolna, Jász-Nagykun-Szolnokban nincs aktív fertőzött, Vas megyében pedig csak kettő van.

Operatív törzs

A csütörtök esti adatok szerint minden ötödik aktív beteg kórházban van, és 5-en voltak lélegeztetőgépen. Pénteken már azt közölték, hogy összesen 83 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük pedig 4-en vannak lélegeztetőgépen, tehát egy embernek javult az állapota.

Az elhunytak száma továbbra is 595 fő, az elmúlt öt napban nem történt új haláleset. Az elhunytak 93%-a 60 év feletti, 6-an a 30-39 éves, 10-en a 40-49 éves és 24-en az 50-59 éves korcsoportba tartoznak. Az elhunytak 96%-a krónikus társbetegséggel küzdött.

Az elhunytak 60%-a budapesti, ezt követően a legtöbb COVID-19 fertőzéssel összefüggésbe hozható halálesetet Pest, Fejér és Komárom-Esztergom megyében regisztrálták.

Három olyan megye van, ahol a eddig nem történt halálozás: Békés, Vas, és Hajdú-Bihar.

 

Operatív törzs
(Forrás : koronavirus.gov.hu )