Idősek Világnapja Celldömölkön

Megtartották a Népjóléti Szolgálat Idős klubjaiban az Idősek Világnapját a tegnapi napon.

Mindhárom klubban a járványra való tekintettel, maximális elővigyázatossággal került sor a rendezvényre. Nem a megszokott módon történt a világnap megünneplése. Nem egyben, hanem három különböző helyen kisebb létszámban, a járvány által megkövetelt megfelelő intézkedések mellett.

Kuruczné Falusi Tünde klubvezető

Az I. számú, a sági illetve a merseváti idősek klubjában megjelentek örömmel érkeztek, hisz egy-két kirándulást kivéve, nem volt alkalmuk találkozni egymással. Nagy Zoltán igazgató és Kuruczné Falusi Tünde klubvezető köszöntötte az idős tagokat mindhárom helyen.

 

Nagy Zoltán
népjóléti szolgálat igazgatója

Mint elmondták, a járványra való tekintettel a helyiségeket mielőtt megkezdődött volna a rendezvény az előírásoknak megfelelően fertőtlenítették, hisz a  legveszélyeztetettebb korosztályúak éppen a klubtagok. A vezetőség környezetkímélő táskával ajándékozta meg a megjelenteket. A központi klubban vidám énekszóval köszöntötték egymást, Gede Lászlóné Gyöngyi egy ismeretlen szerző versét a „Celli búcsút”, Árbócz Györgyné Marika, Petőfi Sándor „Szeptember végén” című versét szavalta el. 

Kuruczné Falusi Tünde , Horváth Szilárdné ,Vajda Károlyné ,Mesterházy Ágnes ,Pleiveiszné Nagy Mária
Népjóléti Szolgálat munkatársai, akik naponta figyelik az idősek mindennapjait

Sági klubban szintén közös énekszóval, névnapozással egybekötve tartották meg vidám összejövetelüket.

Merseváton a vezetőségen kívül Vassné Erős Anita köszöntötte a megjelenteket. Mint mondotta, „Ősz van a természetben és van az életünkben is. Ilyentájt még bőven simogat minket a napsugár, ebben az időszakban van a betakarítás is. Az Önök élete is erről szól. Nehézségek közepette felnevelték, majd útjára bocsájtották gyermekeiket. Most pedig unokáik életét egyengetik türelemmel és alázattal. Megvívták már az élet nagy, merész csatáit. A lelkükben dúló viharok lassan lecsendesültek. Az élet adta tapasztalatok idővel bölcsességé nemesedtek. Mindennek rendelt ideje van, s helye van az ég alatt minden akaratnak.”

(Forrás/Fotó : Giczi Sándor )
(Kiemelt kép :pixabay)