Celldömölki VSE – Egyházasrádóci SE 0:0

Celldömölki VSE – Egyházasrádóci SE 0:0

Kelemen Kornél megbízott edző nyilatkozata az Egyházasrádóc elleni mérkőzés után.

Én maximálisan elégedett voltam, úgy kezdtük a mérkőzést, hogy fegyelmezettek voltunk, betartottuk gyakorlatilag az összes taktikai utasítást. Végig odafigyeltünk, sajnos egyedül a gól hiányzott a játékunkból. Az első félidőben is megvoltak a lehetőségek, ott voltunk a kapu előtt, sajnos ott nem jött össze a dolog. A félidőben kértem a fiúkat, hogy a középpályán több pontos labda legyen. Sajnos amíg nem tudunk gólt rúgni, addig nem nyerünk mérkőzéseket, ami viszont örvendetes, hogy az egész csapat nagyon stabil volt. Gyakorlatilag az ellenfél a 16-osig tudott eljutni. Viszont amíg mi nem tudunk a sok helyzetünkből gólt lőni, addig egy pont jár, majd ha bemennek a helyzetek, akkor tehetjük hozzá a két pontot.

G.S.:A nézők hangját tolmácsolnám: a középpályát átadjátok, a kelleténél többet húzódtok vissza.

K.K.: Szándékosan jövünk vissza, mert amikor a korábbi meccseken kitámadtunk, onnantól a középpályán akkora területet kell befutni, amit nem tudtunk megoldani. Nagy nyomás volt a védelmünkön, és így gyakran hibáztunk. Amikor majd olyan szinten leszünk, hogy nem hibázhatunk hátul és feljebb jöhetünk, akkor feljebb megyünk, de egyenlőre amikor egy csapatnak nem megy két veresség után, kaptunk hat gólt, akkor ott gond van a védekezéssel, nekünk ott kell rendet tennünk, hogy tovább tudjunk lépni. Sajnos a korábbi tapasztalatok azt mutatták, hogy amikor támadtunk ezerrel, akkor ebből sajnos nem jól jöttünk ki, hiszen gólt nem lőttünk, viszont kaptunk. Egy adok-kapok mérkőzésben a múlt héten is belefutottunk egy hármasba. Ma is megvoltak a lehetőségeink, azokkal kellet volna élnünk, jobban koncentrálni minden támadási szituációban. Sajnos nem vagyunk olyan képességekkel megáldva, hogy az egész meccsen az ellenfél 16-osán legyünk. Nem biztos, hogy vannak olyan típusú embereink, amit a szurkolók gondolnak. Ugyan a széleken megvannak a gyors embereink, a lehetőségeket kidolgozták, de a befejezésekkel hadilábon állunk, vagy nincs s szerencsénk az utóbbi időben.                   

G.S.: A szurkolók véleményét tolmácsolva, ők azt látják többségben, hogy az idősek játéka a domináns, ők húzzák igazából a vállukon a csapatot.                                                                                                             

K.K.:Az a dolguk, a fiatalok, akik 17-18 évesek nem tudnak hétről hétre olyan stabil teljesítményt nyújtani , legalábbis a jelen pillanatban úgy néz ki. Vannak jobb mérkőzéseik, gyengébbek is, tényleg az öregekre kell felnézni. Beszélgettünk a héten, hogy a hierarchia az öltözőben fontos dolog, meg vannak azok az emberek, akikre fel kell nézni. Kell tőlük tanulni, tapasztaltabbak, egy felnőtt bajnokság egy ifi bajnoksághoz képest nem nevezhető egy lapon. Talán azt a hasonlatot mondhatnám, amikor egy Trabant versenyez egy Ferrarival.                                                                                                  

G.S.: Mi várható a továbbiakban, mit kell tenni azért, hogy a jelen gyenge formájából ki lehessen lépni?                                                    

K.K.: Azt kell mondanom, hogy a fiuk most is edzenek becsülettel, egy két edzés talán gyengébben sikerült, de ők próbálják oda tenni magukat. Itt most át kell lépniük saját árnyékukon, hogy a képességük csúcsán kell teljesíteni ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Nincsenek sztárjaink, itt szorgos robotok vannak, és az öregek rutinját kellene kihasználnunk, illetve nekik még több pluszt hozzá tenni. Szerintem azért több van ebben a csapatban, a bajnokságban két csapat erős, a többivel bármilyen eredmény lehetséges. Sajnos egyenlőre, azon a felén vagyunk, hogy nem jön az eredmény, küszködünk érte, de mégsem jön, valami mindig hibádzik. Egyszer elől, majd hátul jönnek a hibák és így nem tudunk eredményesek lenni.                                                                                 

G.S.: Az őszi szezonból még őt mérkőzés van hátra, majd jön a téli szünet. Látsz-e lehetőséget erősítésre, illetve egy szerkezet átalakítással változhat-e a csapat teljesítménye?                                            

K.K.:A csapat összetételén nem tudunk változtatni, télen nehéz igazolni, nagy változásra nem számíthatunk, természetesen abban még nem vagyok 100%-an biztos, hogy megtaláltam mindenkinek azt a helyet, ahol megfelelő teljesítményt tud nyújtani. Amennyiben eredmény lenne, akkor könnyebb lenne a helyzet, mivel ettől jelen pillanatban távol állunk, így kénytelenek vagyunk kísérletezni, csak azért kellemetlen, mert eredmény kényszerben vagyunk. Fontos lenne, hogy egy adott mérkőzésen ki tud többet tenni, ami a csapat javára válik, azt nehéz megtalálni. Esetleg egy nagyobb versenyhelyzetet teremteni edzéseken, abból még lehetne hosszútávon előre lépni. Látni kell, hogy gyakorlatilag két hónapja vannak együtt. Sok helyütt több idő van arra, hogy kialakuljon egy ütőképes csapat, nekünk egy hónapunk volt rá, majd azonnal élesben kellett tesztelni a mérkőzéseken. A fiatalokhoz természetesen türelem kell, nem várható el, hogy egy alacsonyabb osztályból érkező játékos azonnal alkalmazkodni tudjon itt a megyei első osztályban. Akarásuk természetesen megvan, az idősebb játékosok rutinja adott, itt az összhangot kell talán jobban erősíteni. Még többet kell együtt lennünk, így a fejekben is előbb lehet rendet tenni.                                 

G.S.:Köszönöm az interjút!

Hajrá Celldömölk!

(Kezdőképünk:  Fotó : Giczi Sándor )
( A 9500.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek  üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet!)