Nagy tömeg gyűlt össze Szombathelyen, az SZTK-ban berendezett oltópont előtt

Nagy tömeg gyűlt össze Szombathelyen, az SZTK-ban berendezett oltópont előtt szerda reggel annak ellenére, hogy időpontokra hívták a főleg idős embereket azért, hogy beadják nekik a koronavírus elleni vakcinát.
Ahogy azt megtudtuk, az embereket időpontra hívták be (meg nem erősített információink szerint 10 perces időközönként), a várakozók azonban feltorlódtak.
Úgy értesültünk, hogy a tömeges oltásra több háziorvos küldött idős embereket. Akivel beszéltünk, fél kilencre kapott időpontot, végül negyed tíz körül szólították be.
A kapott információk szerint körülbelül egy órát csúszott az oltás a megadott időponthoz képest.
Nagyon sok idős embert a családja vitt a helyszínre, parkolni nem lehetett, egy idő megérkeztek a rendőrök és az autókat a Sportház előtti térre terelték.
Nem javította a helyzetet az sem, hogy két bejáratnál is fogadták az embereket, ők azonban nem tudták, hol kell jelentkezniük.
Maga az oltás már gyorsan és profi módon zajlott, azonban a téren sokan várakoztak.
Többen nem Szombathelyről, hanem a környékbeli településekről érkeztek az oltásra, valamilyen tömegközlekedési eszközzel, így ők is az épület környékén töltötték el az időt arra várva, hogy sorra kerüljenek.
A délelőtt folyamán az önkormányzat a híradásokba kikerült hírek nyomán az Agorával együttműködve székeket vitetett a helyszínre, hogy a várakozók legalább le tudjanak ülni -írja a Szombathelyi Televízió facebook  bejegyzésében.