Elkezdték kiküldeni az AstraZeneca oltásra hívó sms-eket

Az operatív törzs korábbi közlése szerint a hét második felében oltják el azokat az AstraZeneca-vakcinákat, amelyeket a múlt hétvégén terveztek beadni 74 ezer embernek, ám a műveletbe hiba csúszott, és a tömeges oltást végül lemondták, bár akik mégis elmentek az oltópontokra, azokat beoltották.

A szervezők most megint kiküldték az oltásra hívó sms-eket a 60 év alatti krónikus betegeknek.

» Tájékoztatjuk, hogy …… TAJ számmal érkezett regisztrációja alapján a koronavírus elleni védőoltásának beadására X-én, óra/perc, (cím) oltóponton kerül sor. Az oltás Astra Zeneca vakcinával történik. Kérjük, hogy az oltóponton pontosan szíveskedjék megjelenni és ha teheti hozza magával a kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, amelyet a koronavirus.gov.hu honlapról tud letölteni. Amennyiben Ön már megkapta az oltást, nincs tennivalója. Ha bármilyen okból nem tud megjelenni a megadott időpontban, akkor sincs teendője, oltására egy későbbi időpontban kerül sor, amelyhez szükség esetén regisztrációkor megadott adatait az adatvedelem@nek.gov.hu e-mail címen pontosíthatja”.

 

Az sms újdonsága, hogy benne van az is, “amennyiben Ön már megkapta az oltást, nincs tennivalója”. Ez arra utalhat, hogy a rendszer nem naprakész, hiszen annak látnia kellene (TAJ-szám alapján legalábbis mindenképp), hogy az illetőt beoltották-e. 

Jelentősen meggyorsítja az oltással járó adminisztrációt, ha az oltandók magukkal viszik az oltásra a hozzájáruló nyilatkozatot.

Letölthető nyilatkozat:

https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/_hozzajarulo_nyilatkozat_vedooltashoz_0.pdf