Kamionhúzás edzéssel

Gadó András Strong Man
Hencz Kornél alpolgármester

Gadó András a Magyar Erősember és Erősport Liga elnöke nyilatkozata a 9500. hu részére.

A mai napon Celldömölk városában úgymond egy promotálási céllal, egy kamionhúzási edzéssel, aminek az apropója két esemény is. Hétvégén kezdődik a CESA  a Közép Európai Erősemberek Szervezet szervezésében a 2021-es kamionhúzó ligasorozat első állomása, ami Polgárdiban lesz. A második apropója a mai úgymond edzésnek nem más, mint a kamionhúzó sorozatnak a második állomása itt Celldömölkön lesz. A pontos dátuma jelenleg még képlékeny, de két dátum is szerepel a tervezetben, vagy május utolsó hétvégéje, vagy pedig az azt követő hét június 5.

A járványra való tekintettel jelenleg nem tudjuk megmondani, hogy zártan lesz, vagy félig nyitottan lesz megrendezve, a járványhelyzethez kötötten. A verseny mindenképpen meg lesz tartva, az, hogy milyen formában tudjuk a közönséget fogadni, az a közeljövőben kiírásra fog kerülni plakátokon, reklám felületeken, a 9500.hu oldalán, valamint a városi televízióban. Ezen felül itt a Celldömölk város vonzatában elmondható, hogy az idei évben még egyszer visszatérünk a városba, az ősz folyamán. Akkor egy komplett 5-6 versenyszámból álló erős ember versennyel fogunk kiállni a közönség elé. A kamionhúzó verseny, két húzási formában fog lebonyolódni. Egyszer húzzuk hámmal a kamion, majd másodszor ülve szemből kötéllel húzzuk meg a kamiont. A két versenyszám időeredménye adódik össze a versenyzőknek, és ebből születik meg az adott kategóriában a végleges eredmény. A kategóriákról szólva annyit lehet elmondani, lesz könnyű súly, ami azt jelenti, hogy 105 kg lehet maximum a versenyző súlya, lesz egy masters kategória ahol 40 feletti korosztályú versenyzők vesznek részt, lesz egy open kategória ahol nincs súlyhatár, sem korhatár sem.

Továbbá lesz női kategória is. A felkészülés időszakában minden versenyzőt negatívan érintett az edzések szempontjából. Van, aki tud otthon készülni, vannak saját eszközei, valakik kevésbé tudják megoldani. A magyar mezőnyt tekintve hál istennek mindenki meg tudta oldani valamilyen formában a felkészülést. A versenyeken a mezőny pozitívan néz ki az előnevezések alapján, ami április 25.-ével lezárul az első fordulót tekintve.

Tizenöt versenyző nevezhetett, a masters és az open kategória teljes mezőnnyel rajtol, a női illetve a könnyűsúlyú kategória tekintetében marad egy-két kiadó hely. A versenyeken csak magyarok fognak rész venni, hiszen a járványhelyzetre való tekintettel nem vállalhattuk külföldi versenyzők meghívását.

Figyelemmel kell lennünk a közönségre, a verseny megbízója, akin keresztül kapjuk a meghívót az adott versenyre csalódjon, azt nem szeretnénk, de itt említhetném a szponzorokat is.

Celldömölk városa tekintetében örömmel tapasztaltuk, hogy mindig sok néző előtt versenyezhettünk, hisz ez a résztvevőknek is egy plusz motiváció, egy plusz energia. Eddig ahány éve itt Celldömölkön versenyeztünk, mindig a topp városok közt szerepelt a közönségek tekintetében. Maximális dicséret illette a várost, a városvezetést, ahogy hozzá állnak a rendezvényhez. Remélem, hogy a későbbiek folyamán a járványhelyzet csökken, így minél több néző előtt tudunk versenyeket rendezni.

 

 

Gadó András Strong Man

Hencz Kornél nyilatkozata az erősemberek celldömölki edzése, illetve a jövőbeni versenyek kapcsán.

A mai nap folyamán a Gadó András vezetésével egy edzést tartanak városunkban.

A végleges verseny helyszíne vagy itt lesz a téren, vagy az is lehet, hogy a megújult Alsósági városrészen.

Ez függ a további megbeszéléseken, illetve az egész verseny is függ az országos pandémiás helyzettől, a kormányzati előírásoktól is. Miként lehet majd megtartani, nézők vagy sajnos nélkülük, ezt majd a jövő dönti el.

Ebben az évben kettő versenyt terveztünk. Fehér László polgármesterrel, Gadó Andrással és jómagammal abban állapodtunk meg a megbeszélések folyamán, hogy most a közeljövőben egy kamionhúzó versenyt rendeznénk, majd az ősz folyamán terveznénk egy erősember bajnokságot, csak magyar résztvevőkkel.

Természetesen arra most nem tudunk választ adni, hogy nézőkkel vagy nélkülük, nagyon képlékeny még a helyzet a versenyekkel kapcsolatban. A város támogatja továbbra is a versenyt. A városvezetés maximálisan azon munkálkodik, hogy mint eddig is egy színvonalas versenynek adhasson helyet. A mai edzés az országos versenysorozat előkészületének az egyik állomása. Most hétvégén lesz az első verseny Polgárdiban, majd az azt követően a második állomás lesz Celldömölk.

Gadó András Strong Man

(Fotó / írta  Giczi Sándor )