Kisebb fejlesztéseket végeztek a Népjóléti Szolgálatnál Celldömölkön

A Népjóléti Szolgálatnál kisebb fejlesztéseket végeztek, amiket Nagy Zoltán igazgató mutatott meg a város polgármesterének.

Fehér László polgármester
Nagy Zoltán igazgató

Fehér László elmondta, hogy a fejlesztéseket önerőből végezték el a Városgondnokság kivitelezésében. Az intézmény előtt hat parkolót alakítottak ki, majd az intézmény kerítésén belül is elkészült tíz parkoló, így a dolgozók, illetve az ügyintézésre érkezők is könnyebben tudnak parkolni. Mivel korábban bölcsőde működött itt, volt egy medence is, amit elbontottak, a helyét lebetonozták, és egy pergolát helyeztek el, ahol az idősek jó idő esetén kényelmesen pihenhetnek. A két épületet összekötő közlekedési folyosó tetejének a cseréjét a napokban végzik. Mindezekre kétmillió forintot költött a költségvetéséből a két intézmény. A Népjóléti Szolgálatnak belső udvarát jelenleg is használják az intézmény lakói, az önkormányzat költségvetéséből tízmillió forintot a nyolcvan négyzetméteres terület fedésére fordítanának várhatóan augusztusban, amennyiben a költségvetés helyzete ezt lehetővé teszi. A zárt közösségi teret folytatva egy fedett, ugyanakkor oldalt nyitott részt alakítanának ki, összességében egy jól használható térrész komfortosabbá teheti az itt élő idősek mindennapjait.

Nagy Zoltán igazgató hangsúlyozta, szerinte a kialakított parkolók  nagyban könnyítik a dolgozók parkolási lehetőségeit. Megköszönte a Városgondnokság gyors és szakszerű munkáját, ugyanakkor a munkatársai munkáját is dicsérte, hiszen hatékonyan hozzájárultak a kivitelezéshez. Elkészültek a kerékpártárolók, a dohányzásra kijelölt hely, folyamatban van az átjáró festése. A Nemesdömölki utcai Idősek Otthonában is több olyan munkálatot végeztek el közösen a Városgondnokság munkatársaival, amelyekkel szebbé, konformosabbá tették az udvari részt. Hozzátette, hogy a polgármester úrral egyeztetve a Szalóky utcai Gondozóháznál a fedett, zárt közösségi részt a költségvetés alakulásától függően alakítják majd ki. Megemlítette azt is, hogy az Idősotthonokban a látogatási tilalmat feloldották, a hozzátartozók a védettségi igazolványuk, a személyi igazolványuk bemutatásával látogathatják szeretteiket.

Finta Zoltánné igazgató A Népjóléti Szolgálat igazgatója Nagy Zoltán megkeresett bennünket, hogy az intézmény udvarának szebbé tételére, a parkolók kialakítására, új járda elkészítésére. Elvégeztük a pihenő hely, illetve a kerékpártároló újra történő befedését. Mindez közös munka volt a két intézmény munkatársai közt, a forrást a városi költségvetés biztosította.