Ballagások Celldömölkön

szerző / fotó:
Ennek a tanévnek a végén megtarthatták ballagási ünnepségeiket az oktatási intézmények városunkban. Középiskolákban az ezt megelőző hagyományos és mindig emlékezetes szalagavatók azonban elmaradtak a pandémia miatt. A szalagok szűk körben kerültek fel a diákokra. Osztályfőnökeik az előző évekhez hasonlóan, nagy szeretettel tűzték fel végzős tanulóik számára e fontos korszak lezárásának szimbólumát. Csendben, szülők, nagyszülők, barátok, barátnők nélkül történt mindez az idei tanévben.
A diákok tudták, érezték, hogy ebben a helyzetben nem történhet másképp, de a szalag átvétele alatt arcuk derűs volt. Legbelül azonban fájdalommal élték át a pillanatot. Így volt ez az osztályfőnökökkel is, hisz a több éves együttlét sok-sok örömet okozott mindannyiuknak, de a megszokott ünnepi hangulat hiányát számukra is nehéz volt megélni. A június közepén megtartott ballagások rendhagyóan zajlottak, de diák, tanár, iskolavezetés, szülő számára meghitt élményt adva. A Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium három végzős osztálya külön napokon tartotta meg a ballagásokat. Először a 12/h osztály 23 fővel, Dr. Gulyásné Tinger Tünde, majd a 12/b 32 diákkal Dr. Bérdiné Stipkovits Ildikó majd a 12/a osztály 27 tanulóval, Némethné Benkő Katalin osztályfőnökökkel búcsúztak el szeretett alma materüktől. Megkoszorúzták Berzsenyi Dániel szobrát, majd végig vonultak az osztályokon.
Az ünnepségeket az iskola udvarán tartották meg.
A városvezetést Hencz Kornél alpolgármester képviselte.
A Városi Általános Iskola négy végzős osztálya búcsúzott, 8.a 24 fő, Szabóné Nagy Henrietta, 8.b 20 fő, Horváth Zoltán, 8.c 22 fő, Tőke Zsuzsanna , 8.d, Pálné Horváth Katalin osztályfőnökök vezetésével. Az ünnepséget megtisztelte, Majthényi László a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Fehér László polgármester, Rozmán László a Sárvári Tankerület igazgatója.
A Szent Benedek Katolikus Általános Iskolában két osztály, a 8. a 19 fővel Kelemen Kornél, valamint a 8. b 21 diákja Gaszak Gábor osztályfőnökök vezetésével ballagott el, a forró délutáni napon.
Az ünnepségen megjelent Hencz Kornél alpolgármester, Németh Zoltán plébános, Németh Tamás református lelkész, Rácz Dénes evangélikus lelkész.
Az Alsósági Tagiskolában 21 fővel Rosta Zsolt osztályfőnök vezetésével egy osztály vett búcsút. Az ünnepségen megjelent Fehér László polgármester és Hencz Kornél alpolgármester. Az intézmények mindegyikében hálásan, hangsúlyozottan köszönte meg az iskolavezetés a szülők maximális támogatását, segítségét a digitális oktatás időszakában. Az idei városi ballagások rendben megtörténtek, bensőséges hangulatban. Minden megjelentnek megható élményt adva, melyet a járványhelyzet sem tudott megakadályozni.
A diákoknak sok sikert a további tanulmányaikhoz!