Hogyan ne legyünk áldozatok

szerző / fotó:

A Népjóléti Szolgálat Idősek Klubjai szervezésében a mai napon a „Megcsalt lelkek” című kisfilm került bemutatásra, amit a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rk. készített figyelem felhívás céljából, idősek ellen elkövetett ingatlancsalások témakörében.

 Az I. sz. Idősek Klubjában a kisfilm levetítése után Nagy Zoltán igazgató előadást tartott „Hogyan ne legyünk áldozatok” címmel.

Kérdeztük az igazgatót, hogyan esett a választás ezen előadás megtartására.

Nagy Zoltán elmondta, hogy felkérték a „Megcsalt lelkek” című kisfilm bemutatására és ennek apropóján egy rövid prezentációval készültek a többnyire idősebb korosztályt érintő bűncselekmények bemutatására, illetve a megelőzés fontosságára.

Az igazgató elmondta, hogy az aktív klubélet újraindításában (Covid 19 miatt az elmúlt bő egy évben nem voltak rendezvények a klubban) részt vállalnak egy programsorozat megszervezésében a meglévő programok mellett. Kiemelte Kuruczné Falusi Tünde klubvezető szerepét a sokszínű programok megszervezésében. Tervei között szerepel az ősszel egy egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadás megszervezése, illetve 1956-os forradalomról szóló előadás megtartása. Kérdeztük kik lennének az előadók? Egyelőre konkrét neveket nem árult el, mert még szervezés alatt állnak a programok, de mindenképpen szakemberek meghívását tervezi az előadásokra. Egészséggel kapcsolatban augusztus vége, szeptember eleje a terv, az 1956-os forradalommal kapcsolatos előadásra pedig októberben kerülne sor. Mi alapján kerülnek a témák kiválasztásra? Kérte a klubtagjaikat, jelezzék irányunkba, hogy mi az, ami érdekli őket és ennek függvényében próbálják megszervezni a programokat. Az igazgató örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan eljöttek az előadásra, bár azt megdöbbenve tapasztalta, hogy klubtagok elmondása szerint jó néhányuknál bepróbálkoztak különféle csalási módszerekkel., de szerencsére az érintettek „talpraesetten” reagáltak. Az előadáson részt vett Hencz Kornél alpolgármester, aki szintén néhány jó tanáccsal látta el a résztvevőket.