Bemutatták előválasztásokon induló képviselőket Szombathelyen

szerző:kép
Tegnap délután Szombathelyen, kiemelt sajtóérdeklődés mellett bemutatták az MSZP és a Párbeszéd támogatásával az előválasztásokon induló képviselőket.
Köztük városunk alpolgármesterét, Hencz Kornélt , a 2-es számú választókerület jelöltjét. Továbbá Ungár Pétert az 1-es és Dr. Ipkovics Györgyöt a 3-as számú választókerületből.
Hencz Kornél  Kunhalmi Ágnes
Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az előválasztási intézmény egy nagyon fontos demokratikus eszköz egy ilyen autoriter rendszerrel szembeni harcban. Természetesen nem csak az előválasztást kell megnyerni, hanem a nap végén meg kell vernünk és ellenzékbe kell küldenünk a Fideszt. Ami a legfontosabb, és ezért tartjuk Karácsony Gergelyt a legalkalmasabb jelöltnek, mert nem elég Orbán Viktort megverni, utána a társadalmi egységet, a szolidaritást helyre kell állítani Magyarországon. Nagyon mélyek az ellentétek, soha ilyen mélyen megosztott társadalom nem volt a rendszerváltás óta hazánkban. Egy új miniszterelnöknek nem csak a saját pártjára, pártjaira és az őket támogatókra kell gondolnia, hanem az egész országra. Amennyiben Karácsony Gergely bizalmat kap, akkor az egész ország miniszterelnöke kell hogy legyen.
Tudom, hogy Ő ebben gondolkodik. A jelöltek ismertetésekor a következő gondolatokat osztotta meg : „Szeretném bemutatni Hencz Kornél urat, aki Celldömölk város alpolgármestere, nem mellesleg a Magyar Súlyemelő Szövetség szakmai alelnöke, tehát nem csak a közéletben már jártas, a politikában a helyi politikában ismert politikusról beszélünk, hanem egy olyan sportemberről, akinek nagyon nagy múltja van a sportban. A sport ügye fegyelmezettséget, nagyobb kitartást követel. Én úgy hiszem, hogy nagyon sokat tett már azért, hogy Celldömölk és környékén az embereknek jobb legyen az élete, ahol tud segít. Szociálisan érzékeny, mély érzésű emberről van szó, hiszen szakmájából kifolyólag nagyon sok emberrel legnehezebb pillanataiban találkozik. Lokálpatriótaként több civil szervezetnek is tagja. Ezek után bátran ajánlhatom az MSZP és a Párbeszéd jelöltjeként, és abban reménykedem, hogy 2022-től együtt képviselhetjük a zöld baloldali politikát demokrataként az országgyűlésben.” Hencz Kornél bemutatkozásában elmondta: „Óriási megtiszteltetésként élem meg, hogy az MSZP és a Párbeszéd támogatásával képviselő jelöltként indulhatok az előválasztáson. Aki ismer, tudja, hogy Celldömölkért is kitartóan dolgozom, és igyekszem a legjobb megoldásokat megtalálni. Ugyanezt szeretném tenni a Vas megye 2.sz. választókerületében. Szeretnék dolgozni az országért, Észak-Vas megyéért.