Sajtótájékoztatót tartott Ágh Péter Észak Vas megye képviselője illetve Fehér László polgármester a májusban megkezdett vasútállomás felújítása kapcsán.

szerző / fotó:

Sajtótájékoztatót tartott Ágh Péter Észak Vas megye képviselője illetve Fehér László polgármester a májusban megkezdett vasútállomás felújítása kapcsán.

Először Fehér László szólt arról, hogy Celldömölk ma is egy vasúti csomópont, sok vonat indult illetve áthalad innen a Dunántúli városokba. Több ezer embernek adott itt a városban munkát a vasút. A villamosítás után ugyan kevesebb embernek biztosított munkát a MÁV, de a város így is vasutas város maradhatott. 2013-ban adott be a város egy Európai uniós pályázatot a P+R rendszerre a parkolni és utazz, ennek keretében 2014-ben egy parkolót, egy kerékpár utat, járdát illetve parkosítást tudtak elvégezni. Ennek folytatásaként 2015-ben egy 200 milliós szintén Uniós pályázattal megújult a vasútállomási tér. Új parkoló, kerékpártároló készült, a vasútállomáson belül megújult a fogadótér, a jegypénztár, üzletek lettek kialakítva. 2017-ben 100 milliós beruházással adtak át egy nagyobb parkolót, ahol a buszoknak, és még több személyautónak biztosíthatnak helyet. Az idén májustól folytatódhat a vasútállomás rekonstrukciója. Ez külön öröm a város életében, hiszen 150 éve van vasút a városban, és 148 éve épült az állomás.

A polgármester tájékoztatója után Ágh Péter képviselő az elején megemlítette, hogy a Magyar Állami Vasutak állami forrásból 321 millió forintot költ az épület renoválására. Mint mondta egy folyamat része a jelenlegi munka, A korábban elkészült az állomás belső átalakítása, környezetében parkolók, járdák, parkosítási munkák, ennek  közvetlen folytatása az épület felújítása.  Az, hogy erre a munkálatra sor kerülhessen, többször a városvezetéssel közösen lobbiztak a MÁV vezetőinél. Mint a képviselő elmondta, a vasúttársaság vezetői tisztában vannak azzal, hogy e város vasutas múltja maximálisan megérdemli, hogy olyan állomással rendelkezzen kívül és belül, ami a 21. századi követelményeknek megfelel. Külső homlokzat felújítása, nyílászárók cseréje, a bádogos szerkezetek kicserélése, illetve a peron teljes átalakítása zajlik május óta, és év végén kell befejezni a munkálatokat.