Németh Tamás református lelkész 16 év celldömölki szolgálat után elköszönt Celldömölktől

szerző / fotó:

Németh Tamás református lelkész 16 év celldömölki szolgálat után áthelyezésre kerül augusztus elsejével Fonyódra.

Ebből az alkalomból köszöntötte Fehér László polgármester, Söptei Józsefné alpolgármester, Hencz Kornél alpolgármester, Farkas Gábor jegyző, Gasztonyiné Fódi Zita és Karádi Mihály képviselők, bizottsági elnökök. A polgármester úr köszöntőjében megemlítette a lelkész úr szolgálatkészségét az önkormányzati rendezvények kapcsán. Megköszönte, a több mint másfél évtized közös munkát, sikeres további szolgálatot kívánt az ottani lelkipásztori munkájához.

 

A köszöntő után  kértük Németh Tamás református lelkészt, hogy ossza meg gondolatait a 9500.hu részére.

Augusztus elsejével Fonyódon folytatom lelkipásztori munkámat. Amíg nem lesz itt utódom, addig minden vasárnap 8.30 kor lesz ezután a istentisztelet , a sárvári lelkész fogja ellátni. Egyrészt a családi életem alakult úgy, hogy ezt a döntést hoztam, másrészt pedig úgy gondolom, hogy egy bizonyos idő után egy lelkész számára fontos új impulzusok, új ingerek érjék, és én úgy gondolom, hogy a celldömölki gyülekezetnek is jót fog tenni, ha egy fiatal, lelkes lelkipásztor fogja pásztorolni a gyülekezetet. Az új állomás helyem, mint az elején említettem a Balaton partján Fonyód lesz, ez egy kis missziói egyházközség. Fonyódon kívül Balatonfenyves, Balatonkeresztúr, Máriafürdő lesz lelkipásztori munkám területei. Ez egy tipikus Balaton-parti gyülekezet, amely úgy néz ki, hogy van egy nyári, illetve egy téli jellege. Nyáron a nyaralók és a vendégek járnak misére, télen pedig a helyiek képezik a gyülekezetet.

A hitoktatás négy iskolában történik gyermekek részére.

A celldömölki hívőknek a Zsoltárok könyve 100. fejezetének második versével-„Szolgáljatok az Úrnak örömmel” – szeretnék köszönetet mondani, az elmúlt 16 év közös együttműködéshez.