Négy város tornája

szerző: Giczi Sándor

Immár a 42. alkalommal rendezték meg a hétvégén a 4 Városok labdarúgó tornáját Körmenden. E nagy hagyományokkal rendelkező torna szép példája a labdarúgás szeretetének, a kialakult sportbarátságoknak.

A torna egyik elindítója Tarrósy Imre aki hű krónikása volt halála bekövetkeztéig. A hétvégi tornán megjelent Baranyai Sándor alapító tag, aki szinte minden tornára ellátogat, idős kora ellenére is.

A tornán résztvevő csapatokat és a városvezetőket Bebes István polgármester köszöntötte. Mint mondotta óriási megtiszteltetés számára, hogy ismét a városban rendezik meg a tornát. Kitért arra, hogy a nagy hagyománnyal rendelkező torna egyedi az egész országban, fontosnak ítélte, hogy az ilyen rendezvényekkel a közösséget lehet erősíteni, fontos az együvé tartozás. A városok közt olyan kapcsolat alakult ki, ami példaértékű. Bízik abban, hogy a 45. illetve az 50.is megtarthatják, közösen együtt ünnepelhetnek.

Koós Csaba Barcs város polgármestere hasonló képen vélekedett, hozzátette, hogy Ők továbbra is nyitottak a torna jövőjét illetően, a folytatás mellett tette le a voksát. Horváth László Lenti polgármester véleménye szerint a torna mérkőzései sportbaráti alapon játszódnak, úgy gondolja, hogy ez az egyik legfontosabb alapelv az ilyen tornákon.

Hencz Kornél Celldömölk város alpolgármestere köszöntőjében maximális támogatásáról biztosította a város vezető Fehér László polgármester nevében a tornát. Szintén kiemelte, hogy a négy város büszke lehet arra, hogy egy olyan hagyományt folytatnak, több mint négy évtizede, ami a maga nemében egyedülálló.

 

A kétnapos találkozón először Celldömölki VSE- Lenti Te mérkőzést játszották le, ahol a Ság-hegyi csapat 6:1re diadalmaskodott. Ezután a Körmend FC- FC Barcs találkozót rendezték ahol a hazaiak 4:2-re győzték le a vendégeket. Másnap a 3. helyért lejátszott mérkőzésen a lentiek szintén 4:2 eredménnyel zárták a találkozót. A döntőt a Körmend FC-Celldömölki VSE játszotta, a játékidőben az eredmény 0:0 volt, majd tizenegyes rúgásokkal a hazaiak győztek 4:2-re. Az idén a Körmend FC nyerte meg a kupát, elhódítva a második helyezést elért Celldömölki VSE előtt. Harmadik lett a Lenti TE csapata, míg a negyedik pedig a FC Barcs csapata.

A kupát a győztesnek Belencsák István Körmend város alpolgármester adta át.

A második helyezést elért celldömölkieknek Hencz Kornél a Celldömölk város alpolgármestere, a harmadik lentieknek Horváth László polgármester, a negyedik barcsiaknak Koós Csaba polgármester adta át a díjakat.

 

A tornán különdíjakat is át adtak, így a legjobb játékos a celldömölki Keszei Roland lett, a legjobb kapus Balogh Ádám a körmendieknél, gólkirály Tompa István a barcsiaktól, a legjobb hazai játékos a 16 éves Németh Bálint lett. Belencsák István alpolgármester a torna lezárása képen elmondta, igazából annak ellenére, hogy győzteseket, a legjobbakat díjazták, itt ma is, de korábban is mindenki győztes. Játékos, vezető, szurkolók egyaránt. 

Horváth Gábor barcsi sportreferens, szervező, a torna krónikása megköszönte a házigazdáknak a szívélyes fogadtatást, és bejelentette, hogy 2022-ben Lenti ad otthont a 43. találkozónak.