„Czelldömölk anno, Celldömölk napjainkban”

Immár több, mint 2500 tagot számlál a „Czelldömölk anno, Celldömölk napjainkban” facebook oldal, melyet Böcskei Böcsi Zoltán hozott létre néhány a városát szerető és annak történetének képes relikviásainak kutatói.

Amint Zoltán elmondta azért jött létre az oldal, mert azt szerette volna, hogy a város múltja iránt érdeklődök az otthonokban megbújó fotókat, képes történeteket, dokumentumokat adják közre, hisz minden, ami a várossal, a Ság-heggyel kapcsolatos archív az a ma emberének közeli történelem, a jövő generációjának a nagyszülők a szülők életének része volt.

Nincs elérhető leírás.

Elmondta a várost és környékét kutató szakemberek képes és szöveges dokumentumai nagy segítséget adnak a csoport tagjai által feltöltött anyagokhoz.

Sok téma felmerült már eddig is, többek közt a bányászati, a vasúti, a keripari, a kesztyűgyári és még sok családi, óvodai, iskolai emlék.

Nincs elérhető leírás.

Mint mondotta továbbra is várják a pincékben, padlásokon, kredencekben megbúvó relikviákat, a képek, dokumentumok közelebb viszi az itt élőket, városának távolabbi és közelebbi történetéhez.

Nincs elérhető leírás.

Nincs elérhető leírás.