Testvérvárosi kapcsolat kialakításának céljából érkezett Celldömölkre az ausztriai Veitsch település polgármestere

Testvérvárosi kapcsolat kialakításának céljából érkezett városunkba az ausztriai Veitsch település polgármestere Jochen Jance, Christoph Bammer alpolgármester és Sven Winter a Jufa Hotels Kelet –Európai régiós vezetője.Fehér László polgármester, Söptei Józsefné és Hencz Kornél alpolgármesterek először a városházán fogadták őket.

Rövid ismerkedés után városnézésre indultak, megmutatták a vendégeknek a kegytemplomot, Vulkán Parkot, felsétáltak a Ság-hegyre.

Nincs elérhető leírás.

Ezután a Jufa Vulkán Fürdő Hotelében beszélték meg a testvérvárosi kapcsolat megszervezésének menetét. A városvezetők az egyeztetés után bizakodva nyugtázták, hogy a részletek pontos kidolgozását követően, mindkét fél számára előnyös lehet a kapcsolat elmélyítése.

A találkozó után rövid nyilatkozatot adott Jochen Jance polgármester a Cell Tv illetve a 9500. hu részére. „Tulajdonképpen az első lépés a polgármesterek és városvezetés közötti jó kapcsolat kialakítása. A pozitív hozzáállás, a települések remek adottságai lehetővé teszik a kapcsolattartást. Az eddigi tapasztalatok alapján látszik, hogy jó partneri kapcsolatot tudunk kialakítani.” 

Fehér László polgármester nyilatkozatában elmondta, hogy az ausztriai Veitsch település küldöttsége érkezett a mai nap városunkba. Ott szintén működik a Jufa szálloda és Sven Winter a Jufa Hotels Kelet –Európai igazgatója ajánlotta fel, hogy szívesen eljönnének Celldömölkre. Polgármesterük szívesen vette az invitálást egy testvérvárosi kapcsolat kialakítását célzó látogatásra.

Rövid ismertetőjében kiemelte, hogy településük közel van Máriacellhez, a mintegy 20 km szakasz 6-7 órás zarándok útvonallal bejárható. Megemlítette a település egyházi és turisztikai látványosságait is. A város templomától nem messze, a Veitscher-olajfák hegyén található az a zarándokkereszt, ami 40 méteres magasságával a maga nemében a legnagyobb a világon. Közelében emelkedik a Magashegy, ami 1980 méter és ott a turisták által nagyon kedvelt sípálya található. A veitschi városvezetés úgy gondolta, hogy 200 km a két település között nem távolság, ami amúgy is a zarándokútvonalon található, így szívesen jöttek el városunkba. Fehér László polgármester ausztriai vendégeinket szeretettel hívta a szeptemberi Szüreti fesztiválra. Az első lépések a mai nappal megtörténtek, mindkét fél elkötelezett a kapcsolat további erősítésére. Egyetértettek abban, hogy a testvérvárosi kapcsolat, mindkét fél részére előnyös lehet a turizmus fejlődése és az emberi kapcsolatok még szorosabbá tétele szempontjából.