Edzőtábort tartanak aug. 9-13.-ig a celldömölki asztalitenisz csarnokban

Edzőtábort tartanak aug. 9-13.-ig a celldömölki asztalitenisz csarnokban, ez a gyerekeknél minden évben megszokott volt.

Az idén minden celldömölki csapat, az extraliga, NBI. NB III. a legjobb utánpótlás korú gyerekek is részt vesznek a táborban. Az extraligás csapat az idei bronzérem után mindenképpen az aranyéremre pályázik, bajnok esélyesként kíván részt venni a bajnokságban. Az Extraligás csapat megerősödött az iráni Amirral, Jakab Jánossal és Huzsvár Erikkel, akik Fazekas Péterrel és Kriston Dániellel, jó eséllyel pályáznak az aranyéremre. Az NBI-es csapat, a két helyi játékos Baranyai Domonkos és Iván Bertold, valamint Nyírő József és Iván Csaba összeállítású csapat is jó eséllyel pályázik a dobogós helyekre.

A legtehetségesebb saját nevelésű gyerekek Gőgös Martin, Ölbei Barnabás, Németh Bence, Kovács Korina a jövő héten már komoly ranglista versenyen méretik meg tudásukat.  A szakosztályban a legkisebbek, a kezdő csoport tagjai, heti három alkalommal járnak edzésre. Nyolc tehetséges gyerek jár rendszeresen edzésekre, köztük van óvodás, első, második osztályos tanuló is.  Ez a mostani edzőtábor szorosan kapcsolódik a korábbi szombathelyi, büki, celldömölki egy-egy hetes táborokhoz. A gyerekeknek már augusztusban megkezdődnek a versenyek és október végéig hat alkalommal rendeznek első osztályú ranglista versenyeket, újonc, serdülő ranglista versenyt, illetve régiós ranglista versenyeket. 

Ezek a táborok mindenképpen alapot tudnak biztosítani a sűrű versenyeken való jó szereplésre.

Az edzés végén Fazekas Péter adott interjút a 9500.hu részére.

„Az e heti edzőtáborba Lizi lányommal jöttünk le. Én most kezdtem meg a felkészülést az új szezonra, a kislányom viszont már a nyáron is folyamatosan edzett. Az itteni edzés úgy zajlik, hogy a felnőttek egymással és a fiatalokkal is játszanak. Természetesen besegítünk a második csapat játékosainak, így ez által szinte mindenki játszik mindenkivel. Minden nap kétszeri edzés van, délelőtt és délután, majd ezután kikapcsolódás képen fürdeni megyünk a Vulkán fürdőbe. Szeptember elején kezdődik a bajnokság, az idén 10 csapatos lesz. 4 fősek lesznek a csapatok, kötelező U21-el. Ezáltal a kondinkat is folyamatosan szinten kell tartanunk, mivel tovább fognak tartani a mérkőzések. Egy szorosabb játék esetén több egyéni mérkőzés is előfordulhat. Ami a lehetséges esélyeket illeti, mi erősíteni tudtunk az előző évhez képest, Jakab Jánossal, az iráni Amirral és a fiatal Huzsvár Erikkel. A Pécs csapata továbbra is erős maradt, ugyanakkor nem szabad leírni a Komló együttesét sem. Az edzéseket össze kell hangolni, hiszen a Jakab János a BVSC-ben edz, a Huzsvár Erik a KSI-ben, a Kriston Dani és én a High Life-ben szoktunk felkészülni a mérkőzésekre. Természetesen minden héten egyszer tartunk egy közös edzést Klampár Tibor edzőnkkel. A vírus helyzet miatt sok verseny elmaradt az idén, így az ősz folyamán sűrű programok várnak mindannyiunkra.”


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .