Medertérkép készül a celldömölki Téglagyári-tóról

Celldömölki tavon 2021. augusztus 16-19. között medertérkép készítéséhez felmérés történik a TOP-1.2.1-15-VS1-2019-00009. számú „Horgászturisztikai fejlesztések Vas megyében” című pályázat keretében , – írja a vasivizeken.hu .

Tisztelettel kérjük a horgásztársakat, hogy  ezeken a napok horgászati tevékenységükkel ne akadályozzák a felmérést. Ha a mérőhajó közlekedik a vízen, addig a horgászatot mellőzzék egy rövid időre. A komplex mérési rendszer segítségével tökéletes képet kapunk a tóról (meder mélység, üledék vastagság) és halállományáról. A meder mélységét, domborulatait, az üledék vastagságát koordinátaráccsal ellátott térkép szemlélteti. Emellett a nagyobb tárgyak beazonosítására a mederről készült kép alapján van lehetőség. A meder térfogatáról és az üledék mennyiségéről pontos adatok kerülnek rögzítésre rétegenkénti bontásban, amit az ultrahangos mérést kiegészítő, szondával történő ellenőrzés pontosít. A halállomány becslésénél a szoftver három méretbeli kategóriába sorolja az érzékelt halak mennyiségét, melynek segítségével a halállományról fontos információk birtokába jutunk. Az elkészült medertérképek a kidolgozást követően az érintett vízpartokon és a vasivizeken.hu weboldalon elérhetőek lesznek.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!
Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége

(Kiemelt kép : vasivizeken.hu )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .