Asztalitenisz asztalt ajándékoztak az Evangélikus Egyházközösség részére a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület illetve a Cellsport Kft közösen

A Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület illetve a Cellsport Kft közösen, élménybeszámolóval egybekötve egy asztalitenisz asztalt, hálót és négy ütőt ajándékozott az Alsósági Evangélikus Egyházközösség részérerészére.

Az átadáson megjelent Klampár Tibor kétszeres világbajnok, aki rövid élménybeszámolót tartott az evangélikus táborban résztvevő fiatalok részére. Élmény dús beszámolója után a felszereléseket Fehér László polgármester, Hencz Kornél alpolgármester, Tulok Gabriella az egyesület elnöke, valamint Lórántfy Tibor a Kft ügyvezetője adta át Kerekes Csaba lelkésznek. Ezt követően Klampár Tibor, Iván Csaba edző, valamint a csapat fiatal játékosai tartottak bemutatót az asztalitenisz fortélyairól.  A továbbiakban lehetőségük volt a tábor résztvevőinek játszani a világbajnokkal, illetve a megjelent játékosokkal.

A bemutató végeztével Kerekes Csaba lelkész adott interjút a 9500.hu részre.

„A mai napon az egyesülettől kaptunk egy pingpongasztalt, felszerelésekkel együtt. A héten hittanos tábort szerveztünk, és a mai nap délutánja egy szabad programmal folytatódott. A délutáni órákra sport tevékenységet iktattunk be. Polgármester úrral korábban egyeztetve történt meg így egybekötve az átadás. A hittanos tábort „bibliai gyerek tábornak” is nevezzük.

Öt évvel ezelőtt indult útjára, abból a meggondolásból, hogy itt Alsóságon is szükség van a fiatalok összefogására. A tábor felekezet közi, tehát nem csak evangélikusok, hanem más felekezetből is beiratkoztak gyerekek.  A gyerekek nagyrészt alsóságiak, illetve nagyszülők unokái, akik Pápáról,

Szombathelyről érkeztek, de kötődnek Alsósághoz. Reggel nyolctól délután ötig teljes programban részesülnek, délelőtt főleg lelki jellegű, egy témát feldolgozva telik el a nap első fele. Sok kreatív foglalkozást is beiktatva erkölcsre, hitre tanítjuk a gyerekeket. Délben a helyi iskola ebédlőjében fogyasztják el az ebédet kulturált körülmények között. A délutánok szabad programmal telnek el, valamikor sport a főszereplő, majd megyünk a helyi uszodába is, és rendezünk különböző akadályversenyeket is. A tábor utolsó napját egy buszos kirándulással zárjuk a Bakonyban.

A tábort mindig egy gyülekezet építő programmal szoktuk lezárni, amit az idén az iskola évnyitójára időzítjük szeptember ötödikére. Általában az itt tanult énekeket, az idén egy bábjátékot is bemutatunk a gyerekekkel. Eme közösség építése úgy hisszük, hogy megtartó erő lehet itt az Alsósági városrészen. Itt kell megköszönnöm a felajánlásokat, melyek elősegítik a zavartalan tábori életet.

A szülők a reggeliztetéshez és az uzsonnáztatáshoz járulnak hozzá, az intézmények bizonyos összegekkel támogatnak bennünket. A helyi Coop üzlethálózat nagymértékben támogatja táborunk mindennapjainak zökkenőmentes lebonyolítását. .Köszönet érte Baranyai Attila elnöknek. Az ebédeltetés a városi óvoda segítségével tud megvalósulni. Továbbá lehetőséget kaptunk fagylaltozásra a Rada presszóba.  A tábor a gyerekeknek kikapcsolódást, a szórakozást, bibliai témák feldolgozását adja az egész héten.

Bízom abban, hogy a gyermekek olyan élményekkel hagyják itt a tábort, ami sokáig megmarad emlékezetükben.