Tanévnyitás Celldömölkön

Celldömölk városában is újra megnyitották kapujukat az iskolák. Idén, a 2021-2022-es tanév jelenléti oktatással indulhat. Az évnyitók szervezésénél és lebonyolításánál nagy figyelmet szenteltek a résztvevők biztonságának.

Minden iskolában az intézményvezetők felhívták a szülők és a diákok figyelmét a járványhelyzet veszélyeire. A vakáció ideje alatt az iskolák ki lettek takarítva és fertőtlenítve, így a gyermekek tiszta környezetbe térhettek vissza a szünidőből. A megelőzéshez és a védekezéshez szükséges, ma már elmaradhatatlan tisztító-és fertőtlenítőszerek minden iskolában elérhetőek.

A Városi Általános Iskolában összesen 509 nebuló kezdte meg a tanévet, ebből 67 elsős három osztályban. A Városi Iskola Alsósági Tagiskolájába 135 diák jár, közülük 16 elsős kezdte meg most a tanévet. A Szent Benedek Katolikus Iskolában 290 diák tanul, ebből 54 elsős kezdte meg tanulmányait 2 osztályban. A Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnáziumba 256 diák jár, ebből 9. évfolyamon 84 gimnazistának indult az év három osztályban.

Két osztályban emelt idegen nyelvet oktatnak, egy osztályban pedig általános, emelt humán oktatás folyik. A Vas Megyei Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Szakképző iskolába 175-en járnak és tanulnak különböző szakmát. Több ágazat több szakmája közül válogathattak a tanulók, ezek indultak el az idei tanévben a 9. évfolyamon. A turizmus-vendéglátás ágazatban egy technikumi osztály indult: a cukrász szaktechnikus szakmát elsajátítani akaró tanulóké. Az informatika és távközlés ágazatban az informatikai rendszer-és alkalmazás-üzemeltető szakmában indult képzés. Két szakképző osztály is indulhatott idén: a cukrász, pincér-vendégtéri szakember, és az asztalos ipari gépész szakmákban.

Sikeres tanévet a diákoknak és a tanáraiknak egyaránt!

(kiemelt kép : Városi Iskola Alsósági Tagiskola)