Ingyenes programsorozattal ünnepel a 20 éve Celldömölkön működő Soltis Lajos Színház.

Ingyenes programsorozattal ünnepel a 20 éve Celldömölkön működő Soltis Lajos Színház.

A Színház jogelődje a Sitkei Színkör 1980. február 15.-én alakult. 2001-ben a társulat felvette Soltis Lajos nevét, majd Sitkét elhagyva Celldömölkön a Kemenesaljai Művelődési Központban folytatták tevékenységüket. 2004 szeptemberében a volt mozi épületébe költöztek át, amit pályázati támogatásokkal kívül és belül is igazi szentélyé varázsoltak.

20 éve Celldömölkön működő Soltis Lajos Színház

A két évtizedes celldömölki működést köszöntötte Fehér László polgármester, Söptei Józsefné és Hencz Kornél alpolgármesterek.

Fehér László köszöntőjében kiemelte, hogy a színház neve szinte teljesen egybe forrt a városéval, országos és határokon túli elismerésével, színes színházi repertoárjával gazdagította a várost. A város elismerő oklevéllel köszönte meg a 20 éves alkotó munkát, az oklevelet Nagy Gábor a társulat vezetője vette át.

20 éve Celldömölkön működő Soltis Lajos Színház

A három napos program a Déryné Társulat A falu rossza című előadásával kezdődött. Pénteken Gózon Gyula Kamaraszínház mutatja be Murray Schisgal „Szerelem,Ó című darabját. A programsorozat utolsó előadásában Hevesi Sándor Színház társulata bemutatja Petőfi Sándor: A helység kalapácsa című darabot.