Ignácz Bea-díjat adományoztak Holpert Jenőnének

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége megalakulásának 40, évfordulója alkalmából a mozgáskorlátozottak érdekében több évtizeden keresztül végzett kiemelkedő és lelkiismeretes tevékenysége elismeréseként Ignácz Bea-díjat adományozta Holpert Jenőnének, a Mozgássérültek Vas Megyei Egyesülete Celldömölki Csoportja titkárának.

Holpert Jenőné

Holpert Jenőné városunk izgő-mozgó Bella nénije, 83 évesen is nap, mint nap intézi sorstársainak kisebb, nagyobb ügyeit. Bella néninek a vérében van a mások iránti elkötelezettség. 1989 márciusában a megyében harmadikként hozta létre a mozgáskorlátozottak celldömölki csoportját. Két város és 27 község tartozik az egyesülethez. Hetente három alkalommal intézi sorstársainak kéréseit az Erzsébet királyné úti klubhelyiségben.  Társadalmi munkában végzi a nem kis erőfeszítéseket igénylő felmerülő problémákat. Foglalkozik akadálymentesítéssel, gépjármű igénylési támogatással, lerokkantosításokkal. E munkája mellett aktív tagja a Vasakarat Egyesületnek is. A napokban rendezett Solymos Endre emléktornán álló teke versenyben a harmadik helyezést ért el.

Holpert Jenőné 1938-ban született, első munkahelye a Rum kastélyban volt, ahol képesítés nélküli nevelő volt a gyermekotthonban. Ezt követően Kemenessömjénben dolgozott szintén gyermekotthonban. 1963-ban férjhez ment és Budapesten az Orion gyár bölcsődéjében helyezkedett el. Visszatérve Celldömölkre a kettes számú bölcsődében folytatta gondozónői tevékenységét. 1989-től 1995-ig nyugdíjazásáig a Népjóléti Szolgálat élelmezésvezetőjeként dolgozott. Több állami és egyesületi kitüntetés boldog és büszke tulajdonosa. Több mint három évtizedes lelkiismeretes munkáját ismerték el ismét a Parlament Vadásztermében. Bella néni, mint mondotta, megköszöni családjának, hogy e munkában mindig segítették, nélkülük nem tudott volna ilyen sokrétű feladatot ellátni. Ugyancsak megköszönte a városban működő civil szervezeteknek, a városvezetésnek, hogy a sorstársainak felmerülő gondjainak ügyintézésében mindig segítségre talált.

Bella néni! Gratulálunk a kitüntetéséhez, erőt, egészséget kívánunk további munkájához!