Soltis Lajos Országos Színházi Találkozó

Soltis Lajos Országos Színházi Találkozó

Immár a 12. találkozót rendezi meg a Színház.

Pesti Arnold társulatvezető

Pesti Arnold társulatvezető ismertette a találkozón résztvevő 14 csapat 16 előadását. Mint mondotta progresszív szemléletű előadások mellet lesz koncert színház, színházi nevelési program, monodráma, valamint diákoknak, gyerekeknek szóló előadások lesznek a programokban. Az előadások mellett szabadon látogatható szakmai beszélgetéseket is terveznek. Legfőbb célunk a találkozás lesz, hisz a pandémia miatt korábban sok előadásuk elmaradt. A közösségi gondolkodásra, a társadalmi problémákra való érzékenységre, a nyitottságra és az elfogadás értékeire hivatott előadókat hívtak meg az idén.

Nagy Gábor alapító igazgató

A társulatvezető után Nagy Gábor alapító igazgató rövid köszöntőjében kiemelte, hogy minden ilyen találkozó közösség erősítő, közösséget építő rendezvény. A színház a közönséggel együtt akar közösséget építeni. A pandémia okozta közönség elmaradás nagy-nagy veszteség volt, vallja, hogy a színház közönség nélkül csak egy épület, a színpad mögött ugyan élettel teli, de kint a csend uralkodik.

Majthényi László Vas Megyei Közgyűlés elnöke

Majthényi László Vas Megyei Közgyűlés elnöke követte megnyitó beszédével. Köszöntőjét azzal a gondolattal kezdte, hogy úgy véli, hogy ez a mostani öt nap alatt a magyar színjátszás szíve itt dobog Celldömölkön. Egy nehéz másfél év után van a színjátszás, ezért azt szeretné, hogy az a pár nap a színházban legyen örömünnep, önfeledten szórakozhasson a közönség, a színészek pedig kitűnő előadásokkal szerezzenek nehéz perceket a zsűrinek.

Fehér László polgármester

Fehér László Celldömölk város polgármesterének köszöntő gondolatai követték. Mint mondotta, a város hírét a színház minden előadásával erősíti, örül annak, amikor más város polgármestere irigykedve mondja neki, hogy milyen kitűnő színházzal rendelkeztek. Kiemelte, hogy 20 éve működik a társulat Celldömölkön, szoros szálak kötik össze a színházat a várossal. Szinte nincs olyan városi rendezvény ahol a társulat, vagy annak egy-egy tagja ne szerepelne. Örül annak, hogy ismét megrendezésre kerülhetett a találkozó közönség előtt, így a városban élő színházkedvelők ismét a nézők soraiban foglalhatnak helyet.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .