4. VulcanRun akadályfutó verseny Celdömölkön

Lendvai Gábor a VulcanRun szervezője nyilatkozott a 9500.hu részére.

„Ez volt a 4. VulcanRun akadályfutó verseny, amit a Ság hegyen szerveztünk. Körülbelül 180 versenyző vett részt a versenyen egyéni és csapat kategóriákban indulva. Futam típusban volt lehetőségük kipróbálni magukat. Age group kategóriában akadályfutó szabályokat követve kellett versenyezniük. Ami azt jelenti, hogy minden feladatot meg kellett csinálniuk és csak 3 hibázási lehetőségük volt. A Basic kategória ellenben arról szólt, hogy minden azt az akadályt próbálták ki a közel 10 km-es távon, amit akartak, akár segítséggel is. Az egyik futamunk az MH akadályfutó bajnokság része volt.  Ennek a futamnak a célja a kaland és a sportág megszerettetése.

Több versenyzőtől is hallottam, hogy ez a verseny tetszett nekik a legjobban eddig. Kiemelték az új és változatos akadályokat, valamit hogy most a Ság hegyen kezdték meg a versenyt. A döntnökök, segítők, katonák „munkáját” szintén méltatták.

A Covid és hatásai, a „késői” dátum és más versenyekkel való időpontütközés miatt most kevesebb versenyzőnk volt, mint szokott. De az akadályfutók legjobbjai most is részt vettek a versenyünkön. Külön öröm, hogy csapatversenyben egyesületünk csapata lett ez első.

Őket nemsokára ismét láthatjuk a Ninja Warrioron a TV2-n.

Október lévén most a gyermek verseny sem szerveztük meg, mert nem szerettük volna kitenni a gyerekeket a hidegnek. De jövőre mindenképp jobb időben ismét rajthoz állhatnak majd.

2022-ben szeretnénk ismét a megszokott versenyzői létszámmal és programokkal is készülni, hogy a kilátogatók és a versenyzők is még jobban érezzék magukat. Bíztatok minden kalandvágyó celldömölkit, egyszer próbálja ki magát!

Sok-sok munkaóra van a versenyben, előkészületekben. Csak a pálya felépítése 10 nap volt. Köszönöm a Magyar Honvédség segítségét a pályamunkálatokban és a pályabíró katonák biztosításában. Továbbá köszönöm a a Kemenes Vulkán Parknak, hogy ismét biztosította nekünk a létesítmény!

Köszönöm a segítséget a Ság hegy Íjász és Hagyományőrző egyesületnek, hogy ismét 2 profin megtervezett feladattal segítették a versenyt!

Továbbá a focistáknak, akik szintén pályabírói feladatokban vettek részt.

A SAP autópatikának, hogy eszközökkel segítette a versenyt.

László Szabolcsnak a Frissítő gyümölcsök és a verseny előtti bemelegítés biztosítását.

Celldömölk Város Önkormányzatának, hogy ismét megszervezhettük versenyünket.  

Köszönöm a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület hogy az idén is segítették munkánkat. A végén pedig a Barátaimnak, akik az első versenytől kezdve mindig segítenek nekem sokszor erőn és szabadidőn felül is. Egyszer pedig talán a VulcanRun is hasonló fesztivál lesz, mint annak idején a Cell Cup is volt. A rendezvényen celldömölki versenyző is megmérette magát. Remélem nem felejtettem kis senkit a segítők közül, még egyszer nagyon szépen köszönöm mindenkinek a részvételt és a segítségeket!”

Képes beszámoló :