Lehet tűzijátékot venni, de vannak szabályok

A szilveszteri tűzijátékokat december 28-a és 31-e között lehet megvásárolni az erre kijelölt árusítóhelyeken.

Celldömölkön kettő ilyen hely van. ( Penny Market parkoló,  Dinó Horgász Fegyver Pirotechnikai üzlet.)

Szilveszter éjjel sokan szeretnek a családjukkal, baráti társaságukkal tűzijátékozni. Ennek azonban szigorú szabályai vannak. Nem véletlenül, hiszen ezek az eszközök komoly veszélyt jelentenek. Csak az erre kijelölt helyen lehet megvenni a különböző rakétákat, amelyeket, ha a vevők nem használnak fel, a szilveszter utáni napokban le kell adni az erre kijelölt helyeken. 

AZ ELSŐ KATEGÓRIÁBA TARTOZNAK A LEGKISEBB PIROTECHNIKAI ESZKÖZÖK, EZEKET AKÁR ZÁRT TÉRBEN IS LEHET HASZNÁLNI, IDE TARTOZIK PÉLDÁUL AZ ÚGYNEVEZETT ÖRDÖGPATRON IS.

Ezeket a 14 évnél idősebbek vásárolhatják meg. A második osztályba már a nagyobb rakéták tartoznak, ezeket csak a szabadban lehet fellőni. Ide tartozik például a röppentyű vagy a tűzforgó. Aki már elmúlt  16 éves, ezek közül is válogathat.

FONTOS MEGJEGYEZNI, HOGY AZ ELSŐ KÉT KATEGÓRIÁBA TARTOZÓ TŰZIJÁTÉKOKAT BÁRMIKOR LEHET HASZNÁLNI, NEM CSAK SZILVESZTERKOR.

A harmadik osztályba tartozó rakétáknak nagyobb a hatóanyag-tartalma, és csak nagy, nyílt területen lehet őket használni.

CSAK FELNŐTTEK VEHETIK MEG, ŐK IS CSAK DECEMBER 28-A ÉS 31-E KÖZÖTT. FELHASZNÁLNI DECEMBER 31-ÉN 18 ÓRÁTÓL LEHET JANUÁR 1-ÉN REGGEL 6 ÓRÁIG.

Ezeket a tűzijátékokat, ha megmarad belőlük, legkésőbb január 5-ig le kell adni. Sokan nem tudják, de a leadott tűzijátékok árát nem fizetik vissza.