Új funkciót kapcsoltak be a Messengerben

Minden messengeres felhasználónál, így a magyaroknál is élesítette a végpontok közti titkosítás funkcióját a Meta.

A fejlesztés nagyobb fokú adatvédelmi lehetőséget rejt, miközben a csevegés gyakorlatilag semmit nem változik – írja a hvg.hu .

A mobilokon használható, biztonságosabb chatet kétféleképpen lehet aktiválni a Messengerben. Az egyik, ha a felhasználó a beszélgetésben felfelé pöccintve ír be valamit. Ilyenkor a beírt szövegek automatikusan eltűnnek az ablak bezárultával. A másik a titkos kommunikáció, vagyis, amikor a chat úgy indul, hogy a kezdeményező elrejti a partnerével folytatott diskurzust.

Ehhez annyit kell tenni, hogy a Messengerben, a jobb sarokban lévő üzenetírás ikonjára nyomunk, majd a felugró menüben, szintén a jobb oldalt található lakat ikont jobbra húzzuk.

Ezután már csak azt a partnert kell kiválasztani, akivel beszélgetni szeretnék, ám a korábbiakhoz képest sokkal biztonságosabban: az így zajló kommunikációt ugyanis senki nem fogja látni.

A fejlesztés nagy előnye, hogy szinte semmiben nem tér el a rendes chattől: ugyanúgy lehet használni gifeket, matricákat és reakciógombokat is, sőt, a válaszlehetőség is adott.