SZERB EMBERCSEMPÉSZEKET FOGTAK EL A RENDŐRÖK VAS MEGYÉBEN

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Székesfehérvári Osztályának információi alapján az egyenruhások 2022. február 15-én, a reggeli órákban, a 87-es számú főút 33-as kilométerszelvényében állítottak meg egy szerb forgalmi rendszámú gépkocsit, amelyet egy szerb állampolgárságú férfi vezetett. A gépkocsiban a sofőrön kívül kilenc, magát szír, török, afgán és indiai állampolgárnak mondó személy utazott. A rendőri intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: Vas Megyei Rendőrfőkapitányság

Kőszeg térségében egy szerb forgalmi rendszámú autót vontak intézkedés alá munkatársaink, amelyet egy szerb férfi vezetett. A sofőrt a rendőrök embercsempészés gyanúja miatt előállították.

A szerb állampolgárságú sofőrökkel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul – közölte a Vas Megyei Rendőrfőkapitányság