FÖLDRENGÉS VOLT UTÓRENGÉSEKKEL HORVÁTORSZÁGBAN – MAGYARORSZÁGON IS ÉREZTÉK

Erős földrengés volt Zágrábban vasárnap hajnalban.

A földrengés hatását még Celldömölkön is érezni lehetett,  írja több olvasónk is fb oldalán. „Jó reggelt! Ki érezte a földrengést 6 óra 25 perckor? Nálunk rendesen mozgott a csillár is ” . !!

Erős, a Richter-skála szerint 5,3-as magnitúdójú földrengés rázta meg vasárnap hajnalban, fél hét előtt néhány perccel a horvát fővárost, derül ki a világ földrengéseit online monitorozó emsc-csem.org oldalról. A honlap szerint a rengés epicentruma a hétszázezres horvát nagyvárostól hét kilométerre északra volt, tíz kilométeres mélységben.

Egyes házak súlyosan károsodtak, az utcákon helyenként vastagon álló törmelék látható a fotókon, egy templom tornyának a teteje is megrongálódott. Vannak képek, amiken az látszik, hogy hatalmas faldarabok szakadtak le, egyes helyeken parkoló autókat lapítottak össze. Személyi sérülésekről viszont egyelőre nincs hír,index.hu .

Ezt követően 6:29-kor és 6:40-kor rengett a föld, a rögzített adatok alapján 3,8 és 3 magnitúdós utórengések voltak,ezeket is újabb rengések követték, egy órán belül kilenc alkalommal.

Borítókép: jutarnji.hr

foldrenges.hu