Társasozzunk karantén idején!

Játsszunk egyedül, ketten vagy akár telefonon keresztül a nagymamánkkal, a lényeg, hogy a bezártságba is vigyünk valami élményt. A társasjátékozás karantén idején többek között azért is hasznos, mert azt érezhetjük, végre lehet ráhatásunk a dolgokra, és nem csak sodródunk az árral. Ráadásul közben erősíthetjük a családi és baráti kapcsolatainkat is.

Az otthonmaradás nehéz, nem könnyű sem az egyedüllét, sem a családunkkal összezártság. Kihívás az otthonról dolgozás, de a munka nélkül töltött napok is végtelennek tűnhetnek. Van, aki attól fél, hogy a járvány következtében elveszítheti valamelyik szerettét, míg mások saját maguk és családjuk egzisztenciális helyzete, továbbtanulási lehetőségei miatt aggódnak.

A félelmeink és fájdalmaink sokfélék ugyan, de ha kicsit el akarunk távolodni tőlük, van rá egy jó megoldás: a társasjátékozás. 

pixabay.com

#pánikhelyettjátszom hashtaget egyre többen használják Facebookon és Instagramon is. Sokan töltenek fel vicces fotókat arról, hogy hogyan társasjátékoznak akár a velük élő, akár a több száz kilométerrel távolabb házi karanténban lévő rokonaikkal és barátaikkal. A játékosok hagyományos, asztali játékokkal játszanak, és sokszor roppant kreatív módon kommunikálnak a távolról bekapcsolódókkal. Az egész vidámságot áraszt írja a.hvg.hu.