Adományozási akció a társadalmi szolidaritás jegyében

A Magyar Szocialista Párt programjának kiemelt részét képezi a társadalmi szolidaritás.

Ahogy nyilatkozataikban hangsúlyozzák, rendkívül fontosnak tartják a példamutatást, melyet jelenlegi akciójuk keretében is előtérbe helyeztek. Ez alkalommal gyermekjóléti, valamint idősek ellátását végző intézményeknek nyújtottak hárommillió forint értékben adományokat. Előzetes egyeztetés alapján osztották ki ezeket, a párt színeiben induló ellenzéki jelöltek által képviselt választókerületekben. Ez 18 választókerületet jelent, melynek részét képezi Celldömölk városa is, így a Népjóléti Szolgálat idősgondozást végző részlege 150 ezer forintnyi adományban részesült. Ennek felhasználása már meg is történt az intézmény által, melyet Hencz Kornél országgyűlési képviselőjelölt az elmúlt napon személyesen is megtekintett.

Hencz Kornél:A tegnapi nap folyamán a társadalmi szolidaritás gyakorlatban megvalósuló, adományozási kezdeményezésének lehettem képviselője. Az MSZP által létrehozott alapból 150 000 Ft értékű beszerzést tekintettem meg a celldömölki Népjóléti Szolgálat idősgondozást végző részlegén. Az intézmény vezetője, Nagy Zoltán és az otthon kedves lakói örömmel vették át a kényelmüket és pihenésüket biztosító ágyakat. Az Egységben Magyarországért képviselőjelöltjeként a továbbiakban is szeretnék minden lehetőséget megragadni a támogatások célszerű felhasználására!”

Hencz Kornél országgyűlési képviselőjelölt és Nagy Zoltán igazgató

Az MSZP 2018-ban hozta létre a Szolidaritási Alapot, melyhez a képviselők azóta is fizetésemelésük átutalásával járulnak hozzá. Ezen alap szolgáltatja a fedezetet a jelenlegi akcióhoz is. A későbbiekben pedig tovább szeretnének dolgozni azon, hogy a valós helyzetet feltárva, olyan ügyeket karoljanak fel, melyek támogatásra, segítségre szorulnak.