Vasúttörténeti park létesül Celldömölkön

Több mint 536 millió forintos uniós támogatásból vasúttörténeti park épül Celldömölkön, a beruházás a tervek szerint október végére készül el.

    A vasúttörténeti parkot a Kemenes Vulkánpark mellett alakítják ki, egy a régi korokat idéző – kiállítások rendezésére, előadások megtartására is alkalmas – állomásépülettel, és egy kisvasúttal, amelynek „emblematikus mozdonyai” mérethű kicsinyítéssel készülnek.
    Két tematikus játszóteret is építenek, és tervezik, hogy forgalomból kivont vasúti kocsikat is kiállítanak a park területén.
    Kitértek arra, hogy

Celldömölk gazdaságára és kultúrájára is nagy hatást gyakorolt a vasút, helybéliek szerint nincs olyan család, amelynek tagjai között ne lenne legalább egy vasutas.


    Celldömölkön 2013-ban nyílt meg a Kemenes Vulkánpark, amelynek központi épületében 21. századi technikát alkalmazó interaktív kiállításon ismerkedhetnek meg a látogatók a föld legjelentősebb vulkánjainak működésével.

A kiemelt fotó illusztráció


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .