15:40 Frissítve!!! Rendkívüli jogrend, veszélyhelyzet elrendelését javasolja a kormánynak az operatív törzs!!!!

14:30

Országos vészhelyzetet jelentett be Gulyás Gergely

Gulyás Gergely az operatív törzs sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdet a kormány az ország teljes területére. Ennek keretében az egyetemekbe látogatási tilalmat rendelnek el,(Ez azt jelenti, hogy az egyetemi oktatás csak távoktatással történhet.) a 100 fő feletti rendezvények is korlátozzák.

Ennek keretében beutazási tilalmat rendelnek el Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból. Ezekből az országokból csak magyar állampolgárok léphetnek be, ők is hatósági karanténba kerülnek. Vonatokat, buszokat és repülőket is leállítják. Ez ma éjféltől lép érvénybe.

Kivételt képeznek a fenti országokból érkező magyar állampolgárok, esetükben azonnali hatósági karantént rendelnek el. Hatósági határozat írja elő, hogy az érintett személy a lakóhelyét két hétig nem hagyhatja el. A lejáró okiratokat a veszélyhelyzet fennállásáig nem kell megújítani.

A veszélyhelyzet hetekig, de akár hónapokig is eltarthat a miniszter szerint, az intézkedések visszavonásig vannak érvényben. Gulyás Gergely jelezte, hogy a következő napokban és órákban kormányrendeletek jelennek meg, amelyek egyértelműen tisztázzák majd a részleteket.

 

 

Rendkívüli jogrend, veszélyhelyzet elrendelését javasolja a kormánynak az operatív törzs – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten,írja 24.hu!

A javaslatot a miniszter azzal indokolta a közmédiának nyilatkozva, hogy szintet kell lépni a védekezésben. Gulyás Gergely azt mondta, a kormánynak arról a javaslatról is döntenie kell, hogy zárják le a határokat az Olaszországból érkezők előtt, a magyar állampolgárok bejöhetnek, de rájuk automatikus karantén várna.

A miniszter közölte, az operatív törzs azt is javasolja a kormánynak, hogy a száz főnél nagyobb beltéri rendezvényeket tiltsa meg. A veszélyhelyzet elrendelése lehetővé teszi, hogy például házi karanténokat is el lehessen rendelni – tette hozzá. Elmondta, a kormány 9 órakor kezdődő ülésén tárgyal az operatív törzs koronavírussal kapcsolatos javaslatairól.

 

Cikkünk frissül!