érettségi

Mi lesz az érettségivel?

Tanárokat és oktatási szakembereket kérdeztünk arról, hogy az iskolák bezárása után szerintük mi lesz az érettségivel. Forrásaink arra számítanak, hogy május elején nem fogják megtartani az érettségiket. Ha minden jól megy, akár egy hónapot is csúszhat a vizsga, de addig is több kérdést kell tisztázni,írja az index.hu .

A koronavírus járvány miatt a magyar oktatás március 16. óta digitális munkarend szerint üzemel. A gyakorlatban a diákok és a tanárok nagy része még csak próbálgatja az online tanulás lehetőségeit. Mivel most még csak a járvány kezdeti szakaszánál tartunk, bőven elképzelhető, hogy június 15-ig már nem is nyitnak ki újra az iskolák.

Az iskolák bezárása leginkább azt a több mint 100 ezer érettségizőt sújtja, akiknek jelentős része egyetemre is szeretne menni. Ők épp a célegyenesben vannak, most kellene igazán belehúzniuk a tanulásba, végigérni a tananyagon, megkezdeni a tételek kidolgozását. Nekik nagyon rosszkor jött az online tanulásra való nehézkes áttérés (de ha ennek most kialakul a gyakorlata, abból még sokat profitálhatnak az utánuk következő nemzedékek, sőt a teljes magyar oktatás is.)