Facebook új arca.

Az elmúlt hetekben többeknek is felajánlotta a Facebook az átalakítás lehetőségét, mostanra pedig a felhasználók többsége számára elérhetővé vált az új dizájn. Több újdonság is van benne, melyek közül csak az egyik, hogy már számítógépen is használható sötét módban a közösségi oldal.

Aki szeretné kipróbálni, annak a Fiók menüt kell megnyitnia (a jobb felső sarokban látható lefelé mutató nyilat), majd kiválasztani a Válts az új Facebookra menüpontot.

A régi és az új kinézet között szembeötlő a különbség – utóbbi sokkal tisztább, szellősebb, áttekinthetőbb.

Az átváltás után felugró ablakban rögtön kiválaszthatjuk, világos vagy sötét módban szeretnénk-e használni a közösségi oldalt.

Ha ezt nem akarjuk használni (vagy később szeretnénk visszaváltani a világos dizájnra), akkor azt a jobb felső sarokban található Fiók menüből is megtehetjük.

A sötét mód mellett a legfontosabb változás, hogy a Hírfolyam tetejére kerültek át azok az elemek, amelyekkel a fontosabb egységek között (Hírfolyam, Watch, Marketplace, Csoportok) között váltogathatunk. Ezek mellé bekerült egy Gaming nevű lapfül is, ahol kifejezetten a játékosok által készített/közvetített videókat nézhetjük meg.

Változott az üzenetküldés is. Ha a jobb oldali sávban nem találjuk az ismerősünket, akkor elég csak a jobb alsó sarokban található chates ikonra kattintani, majd begépelni annak az ismerősünknek a nevét, akivel szeretnénk csevegni.

Ha mégsem tetszik az új kinézet, akkor a Fiók menüből visszaválthatunk a klasszikusra, ám a Facebook szerint ezt már nem sokáig tehetjük meg, az idei év folyamán ugyanis véglegessé válik a modern dizájn írja a hvg.hu.