Koronavírussal kapcsolatos vasúti változások!

Az ITM a kijárási korlátozáshoz igazodva rendkívüli menetrendi módosítások bevezetését rendelte el a helyközi személyszállításban, így március 30-tól nem közlekednek a tanítási időszakban az iskolába jutást biztosító járatok, melyeket a tantermen kívüli oktatási rend és a szombattól életbe lépett kijárási korlátozás miatt már csak alig vagy egyáltalán nem vesznek igénybe utasaink. Hétvégéken marad a szombati és a vasárnapi közlekedési rend. A lezárt határok miatt külföldre már nem közlekedő egyes nemzetközi vonatokat a magyarországi szakaszokon is törli a menetrendből a vasúttársaság március 30-tól írja a MÁV.

Menetrendből törölt vonatok listája itt található.

  • 17-es számú, Szombathely–Zalaszentiván–Zalaegerszeg vonal:
  • Vasárnapi közlekedési napokon a 19801 sz. Zalaegerszegről 19:43-kor induló és Győrbe 22:17-kor érkező vonat nem közlekedik, helyette a 9811 sz. vonat közlekedik, ami Zalaegerszegről 19:49-kor induló és 20:48-kor érkezik Szombathelyre.
  • 20-25-ös számú, (Budapest–) Székesfehérvár–Veszprém–Zalaegerszeg vonal:
  • Nem közlekedik a vasárnapi közlekedési rend szerint Zalaegerszegről 19:49-kor induló és 22:59-kor Budapest-Délibe érkező 1951-es számú, Göcsej InterCity.

Nemzetközi vonatok Magyarországról csak Ausztriába, valamint Ausztrián keresztül Németországba közlekednek, de ebben a viszonylatban is csökkentett járatszámmal kell számolni. A többi ország felé nem lehetséges a vasúti személyforgalom. A nemzetközi járatok többsége a belföldi szakaszokon részben vagy a teljes útvonalon törlésre került.

Nemzetközi vasúti korlátozásokkal kapcsolatos információk
Nemzetközi vasúti korlátozásokkal kapcsolatos információk

(Borítókép : pixabay.com )