Fontos változások a celldömölki közösségi közlekedésben

Ingyen használhatják a helyi autóbuszjáratot a celldömölki lakosok ez év elejétől. A kezdeményezés próbajelleggel január 1-jétől egészen a nyár első hónapjának végéig tart majd.

A közösségi közlekedés, elterjedtebb nevén tömegközlekedés számtalan ember életét könnyíti meg, és teszi lehetővé az utazást azok számára is, akik nem rendelkeznek saját személygépkocsival. Természetesen, környezetünk megóvása végett is érdemes ezt az utazási formát választanunk, a jövő nemzedékeinek érdekében. Városunkban már régóta működik a helyi járatos közlekedés, melyet a lakosok szívesen vesznek igénybe, ha a környékre terveznek utazást.

Forrás:celldomolk.hu

Celldömölk Város Önkormányzatának szerződése a helyi autóbuszjáratot biztosító vállalkozóval 2021 végével lejárt, ezt azonban további fél évre meghosszabbították. A tömegközlekedési eszközt használók tehát a megszokott menetrendben továbbra is utazhatnak az eddigi útvonalon. Ugyanakkor két fontos változás következett, illetve következik majd be, melyeket Fehér László polgármester jelentett be. Április 1-jétől, várhatóan 6 hónapon keresztül a vasútállomásról egy, a Ság hegyre tartó buszjárat indul majd, mely a szőlősgazdák kérésének eleget téve valósul meg. Ennél is kiemeltebb módosítás az ingyenes helyi járat biztosítása celldömölki lakosok számára. Ennek bevezetése próbajelleggel történik fél évre, melynek meghosszabbítását a kihasználtság függvényében később megfontolja a városvezetés. A nem helyi lakosoknak továbbra is szükséges a buszjegy, illetve bérlet megváltása. A vonaljegy 200, a retúrjegy pedig 400 forintnyi összeget ölel fel.

(Kiemelt kép: illusztráció/pixabay.com )