Ezekben a boltokban lehet élelmiszerért is fizetni Szép-kártyával februártól

2022. február 1-jétől 2022. május 31-ig mindegyik SZÉP-kártya minden alszámlájáról vásárolhatunk majd hideg élelmiszert.

SPAR

Jelen pillanatban 208 áruházunkban már most is használhatok az OTP SZÉP-kártyái helyben készült, meleg ételek megvásárlása esetén, de célunk, hogy a teljes hálózatra kiterjesszük ezt a fizetőeszközt február 1-ig – kezdi Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője, aki elárulta – minden élelmiszert meg lehet majd vásárolni ezzel a fizetőeszközzel, kivéve az alkoholtartalmú italokat. Ha pedig olyan termék is kerül a futószalagra, amely nem élelmiszer, például a WC papír, abban az esetben annak az ellenértékét más fizetőeszközzel kell majd rendeznünk.

Lidl

Lidl Magyarország mind a 190 áruházában fizethetünk majd SZÉP-kártyánkkal a hatályos jogszabály által megjelölt élelmiszerekért 2022. február 1-étől május 31-éig 

Tesco

A SZÉP-kártya elfogadására alkalmas terminálok telepítése és tesztelése az áruházakban január végén kezdődik, így a Tescóban várhatóan február 7-től az OTP, a K&H, az MKB és az Edenred SZÉP-kártyákat fogadják majd el .

ALDI

A vállalat 153 áruházában jelenleg mindenki fizethet készpénzzel, bankkártyával, akár mobiltelefonnal, illetve az áruházlánc elfogadja az Edenred utalványokat is. Vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy a jogszabályi keretek között a SZÉP-kártyát is elfogadhassuk, erről a vállalat időben tájékoztatja majd a vásárlóit – tájékoztatott az ALDI.

CBA

Korábban eddig csak meleg ételt lehetett SZÉP-kártyára kérni a CBA-ban, csakúgy, mint a Príma-hálózatok túlnyomó többségében, február 1-jétől azonban már a hideg élelmiszereket is kifizethetjük a SZÉP-kártyánkkal – nyilatkozta Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.

Penny

A PENNY is lehetővé teszi üzleteiben a Széchenyi Pihenő Kártyával történő fizetést élelmiszer vásárlása esetén. Így 2022. február 1-től a kiskereskedelmi vállalat egységeiben használható fizetőeszközként.

 Fotó: MTI-Róka László