Velem – Vármegyénkben is akadtak gondok az Ünnepek alatt

Főként elakadt, árokba csúszott járművek, közúti balesetek, valamint kidőlt fák miatt hívják a tűzoltókat, szombaton kora estig országosan 148 esetben volt szükség a beavatkozásukra az időjárás miatt.

    Mukics Dániel elmondta: leginkább a nyugati országrészben van szükség a tűzoltók segítségére. Elzárt település nincs az országban.
    A Győr-Moson-Sopron vármegyei Fertőszentmiklóson a heves esőzés miatt egy általános iskolába tört be a víz, a tetőszerkezet erősen beázott. A Fejér vármegyei Vértesbogláron egy családi ház teteje a hó súlya alatt beomlott, az épület lakhatatlanná vált. A Vas vármegyei Velemben egy családi házat 300 homokzsákkal kellett megvédeni, mert körbevette a víz.
    Komárom-Esztergom és Veszprém vármegyében a kidőlt fák helyenként elektromos vezetékeket is elszakítottak, emiatt átmenetileg több helyen nincs áram.
    Mukics Dániel felhívta a figyelmet arra, hogy indulás előtt mindenki tájékozódjon a meteorológiai és az útviszonyokról az utinform.hu és a met.hu weboldalon, illetve töltse le a katasztrófavédelem veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatás (VÉSZ) alkalmazását.
    Nyári gumival senki ne induljon útnak, tankoljanak a szokásosnál többet a kocsiba, vigyenek magukkal takarót, élelmet, vizet és feltöltött mobiltelefont. Ha bárki bajba kerül, vagy bajba jutott embert lát, hívja a 112-es segélyhívó számot – kérte a szóvivő.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .