Vádat emeltek a szombathelyi garázda ellen

A Szombathelyi Járási Ügyészség csoportosan, felfegyverkezve, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és többrendbeli testi sértés miatt emelt vádat azzal az öt férfival és egy nővel szemben, akik idén a szombathelyi majálison verekedtek össze.

    A vádirat szerint a vádlottak két olyan család tagjai, akik hosszabb ideje ellenséges viszonyban álltak egymással, emiatt pedig rendszeressé váltak közöttük az élet és testi épség elleni fenyegetések és a tettlegességig fajuló konfliktusok, ezek okán több büntetőeljárás is indult velük szemben – írták a főügyészségi közleményben.
    Ismertetésük szerint 2023. április 30-án a vádlottak családtagjaikkal a szombathelyi városi majálison szórakoztak, amikor a két család egy-egy megvádolt férfi, illetve nő tagja szóváltásba keveredett egymással, majd közöttük és a hozzájuk csatlakozó további vádlottak között dulakodás alakult ki. Egymást és a vádlott nő segítségére siető férfi sértettet is bántalmazták.


    Négy vádlott – egyikük egy teleszkópos bottal – közrefogta a sértettet, többször megütötték és megrúgták őt, majd miután a bántalmazott férfi a földön maradt, távoztak a helyszínről – részletezték.
    Hozzáfűzték: a verekedés során az egyik vádlott nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, míg egy másik vádlott és a sértett nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett el.
    Az ügyészség álláspontja szerint a vádlottak erőszakos magatartása – melynek során egyikük az ellenállás leküzdése vagy megakadályozása érdekében az élet kioltására alkalmas teleszkópos botot tartott magánál – alkalmas volt arra, hogy a nyilvános rendezvényen tartózkodókban megbotránkozást, riadalmat keltsen.
    A Szombathelyi Járási Ügyészség négy vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás, míg további két vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta. A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni – tudatták a főügyészség közleményében.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .