Átadták a Kresznerics-tehetségtámogató ösztöndíjat

Immáron 5. alkalommal került átadásra a tehetségtámogató ösztöndíj. A városi könyvtárunk névadójáról elnevezett díjat, Kresznerics Ferenc születésnapján vehették át az abban részesülők.

Németh Tibor, Tomasits Márk, Árvai Máté, Árvai Adél, Doma Dániel, Fehér László Fotó: Internet

Kresznerics Ferenc tudós pap 1817-ben keltezett végrendeletében egy ösztöndíjról rendelkezett, melyet végül 2017-ben valósítottak meg, Németh Tibor, a celldömölki könyvtár vezetőjének iránymutatásával. Ebben az évben hozták létre a Kresznerics Ferenc Tehetségtámogató Alapot, melyet hátrányos helyzetű általános iskolás diákok támogatására fordítanak. A Kresznerics Ferenc Könyvtári Kultúráért Alapítvány 5. alkalommal hirdette meg az ösztöndíjpályázatot. Ez alkalommal is több kisdiák nyerhette el a támogatást, melynek összege idén 70 ezer forintra emelkedett, amit két részletben kapnak majd meg, iskolai félévekre levetítve.

A rendezvény kezdetén Fehér László polgármester köszöntötte a friss ösztöndíjasokat, valamint megjelenteket, majd Németh Tibor az alapítvány kuratóriumának elnöke pályázati értékelését mutatta be, ezek után pedig az oklevelek átadása következett. Az idén támogatásban részesült Árvai Adél és Árvai Máté a Szent Benedek Katolikus Általános Iskola diákjai, valamint Doma Dániel és Tomasits Márk, akik a Celldömölki Városi Általános Iskola tanulói.

Ezennel 20-ra bővült a támogatott tanulók köre, akik eddig összesen 1 millió 240 ezer forintot felölelő ösztöndíjban részesültek. A támogatási összeg a kuratórium tagjainak személyes hozzájárulásából, az 1%-os adó hozzájárulásokból, pályázati forrásokból, egyéni támogatásokból, illetve polgármesteri keretből származik.